Removal of cadmium from contaminated soil using biosurfactants produced by bacteria isolated from cadmium-contaminated cacao fields

A new regulation on the content of Cadmium (Cd) in food products derived from cocoa will be applied by the European Union from January 2020. The high content of Cd in these products is related to the high content of the metal in the grains of cacao, which in turn is related to high Cd content in the...

Full description

Autores:
Joya Barrero, Valentina
Tipo de recurso:
Trabajo de grado de pregrado
Fecha de publicación:
2019
Institución:
Universidad de los Andes
Repositorio:
Séneca: repositorio Uniandes
Idioma:
eng
OAI Identifier:
oai:repositorio.uniandes.edu.co:1992/44370
Acceso en línea:
http://hdl.handle.net/1992/44370
Palabra clave:
Contaminación de suelos - Investigaciones - San Vicente de Chucurí (Santander, Colombia) - Estudio de casos
Cadmio - Investigaciones - San Vicente de Chucurí (Santander, Colombia) - Estudio de casos
Biotensoactivos - Investigaciones - San Vicente de Chucurí (Santander, Colombia) - Estudio de casos
Descontaminación de suelos - Investigaciones - San Vicente de Chucurí (Santander, Colombia) - Estudio de casos
Ingeniería
Rights
openAccess
License
https://repositorio.uniandes.edu.co/static/pdf/aceptacion_uso_es.pdf