Actividad antimicrobiana de weissella confusa y sus metabolitos frente a escherichia coli y klebsiella pneumoniae

Título en ingles: Antimicrobial activity of Weissella confuse and its metabolites against Escherichia coli and  Klebsiella pneumoniaeResumen: Con el fin evaluar el campo de aplicación potencial de una bacteria ácido láctica y de sus metabolitos, se realizó la cinética de la actividad antimicrobiana...

Full description

Autores:
Serna Cock, Liliana
Enriquez Valencia, Cruz Elena
Tipo de recurso:
Article of journal
Fecha de publicación:
2013
Institución:
Universidad Nacional de Colombia
Repositorio:
Universidad Nacional de Colombia
Idioma:
spa
OAI Identifier:
oai:repositorio.unal.edu.co:unal/44676
Acceso en línea:
https://repositorio.unal.edu.co/handle/unal/44676
http://bdigital.unal.edu.co/34775/
http://bdigital.unal.edu.co/34775/3/
Palabra clave:
Bioconservación
alimentos
enfermedades
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Three fermentations, of 6 hours at 33 ° C, without aeration, stirring continuously (100 rpm) were performed. In every hour of fermentation, three biological substances, W. confusa with their metabolites (W + W10b), W. confusa free cells metabolites (W), and metabolite (W10b) were separated, and subsequently the antimicrobial activity against pathogenic E. coli and K. pneumoniae was measured. Statistically significant differences between treatments and fermentation time were found. Treatment (W) against E. coli, showed the greatest antimicrobial activity, it was obtained between the fourth and the sixth hours of fermentation (2.45 cm inhibition diameter average). In treatments W and W + W10b against K. pneumoniae, statistically significant differences between them were not found. 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Revista Colombiana de Biotecnología; Vol. 15, núm. 2 (2013); 63-69 1909-8758 0123-3475 .Actividad antimicrobiana de weissella confusa y sus metabolitos frente a escherichia coli y klebsiella pneumoniaeArtículo de revistainfo:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionhttp://purl.org/coar/resource_type/c_6501http://purl.org/coar/resource_type/c_2df8fbb1http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85Texthttp://purl.org/redcol/resource_type/ARTBioconservaciónalimentosenfermedadesaplicaciones biotecnológicasORIGINAL34979-185833-1-PB.docxapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document64519https://repositorio.unal.edu.co/bitstream/unal/44676/1/34979-185833-1-PB.docx433e85faa42f09b57bd7d91d6b6c2d24MD5134979-191003-1-PB.pdfapplication/pdf2618619https://repositorio.unal.edu.co/bitstream/unal/44676/2/34979-191003-1-PB.pdf58c7c17fe73aecad7293c22e548804d2MD52THUMBNAIL34979-191003-1-PB.pdf.jpg34979-191003-1-PB.pdf.jpgGenerated Thumbnailimage/jpeg7416https://repositorio.unal.edu.co/bitstream/unal/44676/3/34979-191003-1-PB.pdf.jpga5868c3905e3527bc81d654e398cd211MD53unal/44676oai:repositorio.unal.edu.co:unal/446762024-02-23 23:08:27.145Repositorio Institucional Universidad Nacional de Colombiarepositorio_nal@unal.edu.co