Microtuberisation in yam (dioscorea alata l.) var. "pico de botella"
Nodal “Pico de Botella” yam segments (Dioscorea alata L.) were cultured in tuberisation médium (TM) following Mantell and Hugo's technique (1989). This was supplemented with 0.1 mg/L thiamine, 100 mg/L myoinositol, 20 mg/L L-cystein, 1 g/L activated charcoal and 0.8% agar at pH 5.8 to evaluate...
- Autores:
-
Salazar Díaz, Robinson
Beltrán Herrera, Javier Darío
- Tipo de recurso:
- Article of journal
- Fecha de publicación:
- 2002
- Institución:
- Universidad Nacional de Colombia
- Repositorio:
- Universidad Nacional de Colombia
- Idioma:
- spa
- OAI Identifier:
- oai:repositorio.unal.edu.co:unal/40938
- Acceso en línea:
- https://repositorio.unal.edu.co/handle/unal/40938
http://bdigital.unal.edu.co/31035/
- Palabra clave:
- Microtubérculos
Ácido abscisico
Kinetina
Sacarosa
Fotoperiodo
micro-tubers
abscisic acid
kinetin
sucrose
photoperiod
- Rights
- openAccess
- License
- Atribución-NoComercial 4.0 Internacional