Microtuberisation in yam (dioscorea alata l.) var. "pico de botella"

Nodal “Pico de Botella” yam segments (Dioscorea alata L.) were cultured in tuberisation médium (TM) following Mantell and Hugo's technique (1989). This was supplemented with 0.1 mg/L thiamine, 100 mg/L myoinositol, 20 mg/L L-cystein, 1 g/L activated charcoal and 0.8% agar at pH 5.8 to evaluate...

Full description

Autores:
Salazar Díaz, Robinson
Beltrán Herrera, Javier Darío
Tipo de recurso:
Article of journal
Fecha de publicación:
2002
Institución:
Universidad Nacional de Colombia
Repositorio:
Universidad Nacional de Colombia
Idioma:
spa
OAI Identifier:
oai:repositorio.unal.edu.co:unal/40938
Acceso en línea:
https://repositorio.unal.edu.co/handle/unal/40938
http://bdigital.unal.edu.co/31035/
Palabra clave:
Microtubérculos
Ácido abscisico
Kinetina
Sacarosa
Fotoperiodo
micro-tubers
abscisic acid
kinetin
sucrose
photoperiod
Rights
openAccess
License
Atribución-NoComercial 4.0 Internacional