Thermal and physicochemical properties of starches from three Colombian rice varieties
Samples of starch from broken grains of three rice varieties grown in Colombia were analyzed to determine their physicochemical and thermal properties: Fedearroz 473 (F473), Fedearroz 50 (F50) and Fedearroz 60 (F60). The granule size, solubility, swelling capacity, amylose content, syneresis, turbid...
- Autores:
-
Rodríguez-Torres, Diego
Murillo-Arango, Walter
Vaquiro-Herrera, Henry Alexander
Solanilla-Duque, José F.
- Tipo de recurso:
- Article of journal
- Fecha de publicación:
- 2017
- Institución:
- Universidad Nacional de Colombia
- Repositorio:
- Universidad Nacional de Colombia
- Idioma:
- spa
- OAI Identifier:
- oai:repositorio.unal.edu.co:unal/61403
- Acceso en línea:
- https://repositorio.unal.edu.co/handle/unal/61403
http://bdigital.unal.edu.co/60213/
- Palabra clave:
- 63 Agricultura y tecnologías relacionadas / Agriculture
Oryza sativa
swelling capacity
gelatinization
solubility
amylose content.
- Rights
- openAccess
- License
- Atribución-NoComercial 4.0 Internacional