Biotransformation of ferulic acid by the phytopathogenic fungi Colletotrichum acutatum and Lasiodiplodia theobromae

The microbial transformation of ferulic acid (FA) offers a cleaner, more economical alternative for the natural production of flavorings and fragrances. In the present study, the biotransformation of FA using the filamentous phytopathogenic fungi Colletotrichum acutatum and Lasiodiplodia theobromae...

Full description

Autores:
Numpaque, Manuel Alejandro
Gil González, Jesús Humberto
Durango Restrepo, Diego Luis
Tipo de recurso:
Article of journal
Fecha de publicación:
2016
Institución:
Universidad Nacional de Colombia
Repositorio:
Universidad Nacional de Colombia
Idioma:
spa
OAI Identifier:
oai:repositorio.unal.edu.co:unal/58585
Acceso en línea:
https://repositorio.unal.edu.co/handle/unal/58585
http://bdigital.unal.edu.co/55369/
Palabra clave:
57 Ciencias de la vida; Biología / Life sciences; biology
58 Plantas / Plants
Microbial transformation
flavoring
4-vinylguaiacol
metabolic pathway
Rights
openAccess
License
Atribución-NoComercial 4.0 Internacional