Impregnation solution influence on the pulp color of plantains (musa paradisiaca) / influencia de soluciones de impregnación en el color de la pulpa de plátano (musa paradisiaca)

Abstract. The influence of antioxidant (sodium metabisulphiteNa2S2O5 and ascorbic acid C6H8O6) and acidulant (citric acidC6H8O7) solutions on the color of vacuum impregnated greenplantain pulp (GPP), stored (0, 3, 6, 9, 12 and 15 days; 4,20 and 30 ºC) and vacuum packed (VP) or packed withoutvacuumin...

Full description

Autores:
Cortés Rodríguez, Misael
Dávila Moreno, René Mauricio
Gil González, Jesús Humberto
Tipo de recurso:
Article of journal
Fecha de publicación:
2013
Institución:
Universidad Nacional de Colombia
Repositorio:
Universidad Nacional de Colombia
Idioma:
spa
OAI Identifier:
oai:repositorio.unal.edu.co:unal/73180
Acceso en línea:
https://repositorio.unal.edu.co/handle/unal/73180
http://bdigital.unal.edu.co/37655/
Palabra clave:
Lightness
sulphites
ascorbic acid
citric acid. / Luminosidad
sulfitos
ácido ascórbico
ácido cítrico.
Rights
openAccess
License
Atribución-NoComercial 4.0 Internacional