Content of the cyanogenic glucoside amygdalin in almond seeds related to the bitterness genotype

Almond kernels can be sweet, slightly bitter or bitter. Bitterness in almond (Prunus dulcis Mill.) and other Prunus species is related to the content of the cyanogenic diglucoside amygdalin. When an almond containing amygdalin is chopped, glucose, benzaldehyde (bitter flavor) and hydrogen cyanide (w...

Full description

Autores:
Arrázola, Guillermo
Sánchez P., Raquel
Dicenta, Federico
Grané, Nuria
Tipo de recurso:
Article of journal
Fecha de publicación:
2012
Institución:
Universidad Nacional de Colombia
Repositorio:
Universidad Nacional de Colombia
Idioma:
spa
OAI Identifier:
oai:repositorio.unal.edu.co:unal/29770
Acceso en línea:
https://repositorio.unal.edu.co/handle/unal/29770
http://bdigital.unal.edu.co/19818/
Palabra clave:
kernel taste
benzaldehyde
hydrogen cyanide
Prunus.
Rights
openAccess
License
Atribución-NoComercial 4.0 Internacional