Effect of cutting and storage temperature on Packham’s Triumph pears (Pyrus communis L.)
For the minimally processed (MP) fruit, the cutting type and temperature are the main factors in order to maintain good quality and appearance. The objective of this work was to evaluate the effects of cutting type and storage on the metabolic activity, color, firmness, aroma profile and, organic ac...
- Autores:
-
Obando Ulloa, Javier Mauricio
Escalona Contreras, Víctor Hugo
Oyarzún, Alejandra
Machuca, Alejandra
Luchsinger, Luis
Peña-Neira, Álvaro
- Tipo de recurso:
- Article of journal
- Fecha de publicación:
- 2018
- Institución:
- Universidad Nacional de Colombia
- Repositorio:
- Universidad Nacional de Colombia
- Idioma:
- spa
- OAI Identifier:
- oai:repositorio.unal.edu.co:unal/68116
- Acceso en línea:
- https://repositorio.unal.edu.co/handle/unal/68116
http://bdigital.unal.edu.co/69149/
- Palabra clave:
- 55 Ciencias de la tierra / Earth sciences and geology
63 Agricultura y tecnologías relacionadas / Agriculture
Aroma
browning
firmness
organic acids
sugar
Ácidos orgánicos
aroma
azúcar
firmeza
pardeamiento.
- Rights
- openAccess
- License
- Atribución-NoComercial 4.0 Internacional