Effect of cutting and storage temperature on Packham’s Triumph pears (Pyrus communis L.)

For the minimally processed (MP) fruit, the cutting type and temperature are the main factors in order to maintain good quality and appearance. The objective of this work was to evaluate the effects of cutting type and storage on the metabolic activity, color, firmness, aroma profile and, organic ac...

Full description

Autores:
Obando Ulloa, Javier Mauricio
Escalona Contreras, Víctor Hugo
Oyarzún, Alejandra
Machuca, Alejandra
Luchsinger, Luis
Peña-Neira, Álvaro
Tipo de recurso:
Article of journal
Fecha de publicación:
2018
Institución:
Universidad Nacional de Colombia
Repositorio:
Universidad Nacional de Colombia
Idioma:
spa
OAI Identifier:
oai:repositorio.unal.edu.co:unal/68116
Acceso en línea:
https://repositorio.unal.edu.co/handle/unal/68116
http://bdigital.unal.edu.co/69149/
Palabra clave:
55 Ciencias de la tierra / Earth sciences and geology
63 Agricultura y tecnologías relacionadas / Agriculture
Aroma
browning
firmness
organic acids
sugar
Ácidos orgánicos
aroma
azúcar
firmeza
pardeamiento.
Rights
openAccess
License
Atribución-NoComercial 4.0 Internacional