Comer y ser : la alimentación como política de la diferenciación en la América española, siglos XVI y XVII
ABSTRACT: This paper demonstrates that food served as a marker of social differentiation during the 16th and 17th centuries in the Spanish possessions in America, not only in economic terms but also in the sense that food was associated with the social stratum to which a person belonged. Each one wa...
- Autores:
-
Saldarriaga Escobar, Gregorio Andrés
- Tipo de recurso:
- Article of investigation
- Fecha de publicación:
- 2016
- Institución:
- Universidad de Antioquia
- Repositorio:
- Repositorio UdeA
- Idioma:
- spa
- OAI Identifier:
- oai:bibliotecadigital.udea.edu.co:10495/9484
- Acceso en línea:
- http://hdl.handle.net/10495/9484
- Palabra clave:
- Abastecimiento de alimentos
Food supply
Seguridad alimenticia
Food security
Diferenciación social
Cultural differentiation
Cultura y política
Alimentación - Historia
Alimentación y cultura
Alimentación - América
- Rights
- openAccess
- License
- Atribución-NoComercial-SinDerivadas 2.5 Colombia