Bacillus cereus un patógeno importante en el control microbiológico de los alimentos
ABSTRACT: Bacillus cereus is a genetically diverse bacterium commonly found in the environment. It contaminates food, thus affecting human health upon ingestion of the microorganism and/or its toxins, the emetic or enterotoxins. In Colombia, reports of intoxication by B. cereus are scarce and under-...
- Autores:
-
Sánchez Chica, Jennifer
Correa Ochoa, Margarita María
Castañeda Sandoval, Laura Margarita
- Tipo de recurso:
- Review article
- Fecha de publicación:
- 2016
- Institución:
- Universidad de Antioquia
- Repositorio:
- Repositorio UdeA
- Idioma:
- spa
- OAI Identifier:
- oai:bibliotecadigital.udea.edu.co:10495/4333
- Acceso en línea:
- http://hdl.handle.net/10495/4333
- Palabra clave:
- Bacillus cereus
Enterotoxinas
Toxina emética
Patógeno de alimentos
- Rights
- openAccess
- License
- Atribución-NoComercial-CompartirIgual 2.5 Colombia (CC BY-NC-SA 2.5 CO)