Bacillus cereus un patógeno importante en el control microbiológico de los alimentos

ABSTRACT: Bacillus cereus is a genetically diverse bacterium commonly found in the environment. It contaminates food, thus affecting human health upon ingestion of the microorganism and/or its toxins, the emetic or enterotoxins. In Colombia, reports of intoxication by B. cereus are scarce and under-...

Full description

Autores:
Sánchez Chica, Jennifer
Correa Ochoa, Margarita María
Castañeda Sandoval, Laura Margarita
Tipo de recurso:
Review article
Fecha de publicación:
2016
Institución:
Universidad de Antioquia
Repositorio:
Repositorio UdeA
Idioma:
spa
OAI Identifier:
oai:bibliotecadigital.udea.edu.co:10495/4333
Acceso en línea:
http://hdl.handle.net/10495/4333
Palabra clave:
Bacillus cereus
Enterotoxinas
Toxina emética
Patógeno de alimentos
Rights
openAccess
License
Atribución-NoComercial-CompartirIgual 2.5 Colombia (CC BY-NC-SA 2.5 CO)