Composición de ácidos grasos en algunos alimentos fritos y aceites de fritura y factores relacionados, en un sector universitario de Medellín-Colombia

ABSTRACT: Frying conditions affect fatty acids proportion in fried foods. Objective: To determine the effect of frying conditions on fatty acid composition: saturated, monounsaturated, polyunsaturated, and trans fatty acid in fried food and frying oils. Materials and methods: 22 food samples and the...

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Autores:
Gómez Ramírez, Briana Davahiva
Martínez Galán, Julián Paul
Cardona Zuleta, Luz Margarita
Tipo de recurso:
Article of investigation
Fecha de publicación:
2014
Institución:
Universidad de Antioquia
Repositorio:
Repositorio UdeA
Idioma:
spa
OAI Identifier:
oai:bibliotecadigital.udea.edu.co:10495/10486
Acceso en línea:
http://hdl.handle.net/10495/10486
Palabra clave:
Aceites
Oils
Grasas
Fats
Alimentos fritos
Fried foods
Ácidos grasos monoinsaturados
Monounsaturated fatty acids
Ácidos grasos trans
Trans fatty acids
Aceite de soja
Soja oil
Aceite de palma
Palm oil
Rights
openAccess
License
Atribución-NoComercial-CompartirIgual 2.5 Colombia (CC BY-NC-SA 2.5 CO)