Evaluación de 10 genotipos de frijol caupí (Vigna unguiculata (L) Walp.) por características agronómicas y nutricionales en el municipio de Cereté – Córdoba

The cowpea bean (Vigna unguiculata (L.) Walp.) is a legume of great importance in the world diet, being one of the main sources of protein, fibers, carbohydrates, minerals and vitamins of vulnerable populations in tropical countries. In Colombia, in the department of Córdoba and the entire Colombian...

Full description

Autores:
Fernández Gómez, Wilson David
Arroyo Rosales, Francy Luz
Tipo de recurso:
Trabajo de grado de pregrado
Fecha de publicación:
2019
Institución:
Universidad de Córdoba
Repositorio:
Repositorio Institucional Unicórdoba
Idioma:
spa
OAI Identifier:
oai:repositorio.unicordoba.edu.co:ucordoba/3300
Acceso en línea:
https://repositorio.unicordoba.edu.co/handle/ucordoba/3300
Palabra clave:
Frijol
Caupí
Variabilidad genética
Leguminosas
Nutrición
Atributos agronómicos
Bean
Cowpea
Genetic variability
Legumes
Nutrition
Agronomic attributes
Rights
restrictedAccess
License
Copyright Universidad de Córdoba, 2020