Estudio de Prefactibilidad para la Producción y Comercialización de Vino a Partir de las Raíces de Morinda Royóc
With the following work, it is intended to propose that the production and commercialization of wine from Morinda Royóc, going through a transformation process and resulting in a finished product such as an innovative wine, will help in improving the quality of life of the Consequently, the communit...
- Autores:
-
Brown Mckeller, Edward
- Tipo de recurso:
- Trabajo de grado de pregrado
- Fecha de publicación:
- 2021
- Institución:
- Universidad Antonio Nariño
- Repositorio:
- Repositorio UAN
- Idioma:
- spa
- OAI Identifier:
- oai:repositorio.uan.edu.co:123456789/5067
- Acceso en línea:
- http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/5067
- Palabra clave:
- Estudio de Prefactibilidad
Morinda Royóc
Producción
Comercialización
feasibility study
Morinda Royóc
production
commercialization
- Rights
- openAccess
- License
- Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
id |
UAntonioN2_0a896e3030fb2616a756cda32f171c52 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:repositorio.uan.edu.co:123456789/5067 |
network_acronym_str |
UAntonioN2 |
network_name_str |
Repositorio UAN |
repository_id_str |
|
dc.title.es_ES.fl_str_mv |
Estudio de Prefactibilidad para la Producción y Comercialización de Vino a Partir de las Raíces de Morinda Royóc |
title |
Estudio de Prefactibilidad para la Producción y Comercialización de Vino a Partir de las Raíces de Morinda Royóc |
spellingShingle |
Estudio de Prefactibilidad para la Producción y Comercialización de Vino a Partir de las Raíces de Morinda Royóc Estudio de Prefactibilidad Morinda Royóc Producción Comercialización feasibility study Morinda Royóc production commercialization |
title_short |
Estudio de Prefactibilidad para la Producción y Comercialización de Vino a Partir de las Raíces de Morinda Royóc |
title_full |
Estudio de Prefactibilidad para la Producción y Comercialización de Vino a Partir de las Raíces de Morinda Royóc |
title_fullStr |
Estudio de Prefactibilidad para la Producción y Comercialización de Vino a Partir de las Raíces de Morinda Royóc |
title_full_unstemmed |
Estudio de Prefactibilidad para la Producción y Comercialización de Vino a Partir de las Raíces de Morinda Royóc |
title_sort |
Estudio de Prefactibilidad para la Producción y Comercialización de Vino a Partir de las Raíces de Morinda Royóc |
dc.creator.fl_str_mv |
Brown Mckeller, Edward |
dc.contributor.author.spa.fl_str_mv |
Brown Mckeller, Edward |
dc.subject.es_ES.fl_str_mv |
Estudio de Prefactibilidad Morinda Royóc Producción Comercialización |
topic |
Estudio de Prefactibilidad Morinda Royóc Producción Comercialización feasibility study Morinda Royóc production commercialization |
dc.subject.keyword.es_ES.fl_str_mv |
feasibility study Morinda Royóc production commercialization |
description |
With the following work, it is intended to propose that the production and commercialization of wine from Morinda Royóc, going through a transformation process and resulting in a finished product such as an innovative wine, will help in improving the quality of life of the Consequently, the community involved will provide more employment, which translates into an increase in the income of the participants in its production and distribution in the Capital and the island territory. Influencing the sustainable development of the plantation, production and marketing territory. "Wine is made up of different components, of which the main one is water, which is present between 82% and 88%. The second most important component is alcohol, which arises thanks to fermentation, and gives the wine body and aroma. The graduation of the wine usually varies between 7% and 17%, depending on the type of wine. The rest of the components appear in less quantity, such as sugars, they influence the taste of the wine; tannins, which give the wine color and texture; volatile substances, which constitute part of the aroma; acids, which also participate in the taste of the wine; and some others of minor importance”. (Garcia, 2017) |
publishDate |
2021 |
dc.date.accessioned.none.fl_str_mv |
2021-10-19T19:54:44Z |
dc.date.available.none.fl_str_mv |
2021-10-19T19:54:44Z |
dc.date.issued.spa.fl_str_mv |
2021-07-01 |
dc.type.spa.fl_str_mv |
Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización) |
dc.type.coar.spa.fl_str_mv |
http://purl.org/coar/resource_type/c_7a1f |
dc.type.coarversion.none.fl_str_mv |
http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |
format |
http://purl.org/coar/resource_type/c_7a1f |
dc.identifier.uri.none.fl_str_mv |
http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/5067 |
dc.identifier.bibliographicCitation.spa.fl_str_mv |
Aguirre, S. (30 de Noviembre de 2015). Estudio Técnico II. Obtenido de Localización del proyecto: https://sergiopaulaguirre.wordpress.com Avello, M. E. (2013). Juan Tomás Roig: precursos de la Fitoterapia en Cuba. Revista del Hospital Quirúrgico "Arnaldo Milián Castro", Vol.7 - No. 3. Castellanos, J. E. (2015). La innovación en COlombia, ¿Qué reto nos espera? Revista Estragegia Organizacional, 85-91. Crespo Ortega, A. (20 de Enero de 2012). La solución del innovador. Cómo crear y mantener un crecimiento exitoso. Obtenido de Deusto Emprendimiento: https://dkh.deusto.es EcuRed. (8 de Agosto de 2018). Raíz de indio. Obtenido de Enciclopedia colaborativa en la red cubana: https://www.ecured.cu Gomez, Y. d. (2019). Fortalecimiento De Las Conductas Ambientales En El Proceso De Producción Sostenible A Caficultores. Nariño: Universidad Abierta y a Distancia (UNAD). Obtenido de 2019 GRN. (2018). Estudios Ambientales. Obtenido de GRN Asesoría & Proyectos Gestión en Recursos Naturales S.C: http://grn.com.mx GRN. (Septiembre de 2019). Declaración de Impacto Ambiental. Obtenido de Gestión de recursos naturales (GNR): https://www.grn.cl Guskoi. (19 de Julio de 2016). Teoría de Clayton Christensen: "Innovación Disruptiva". Obtenido de Ignius: https://ignius.com Lamas, J. (12 de Abril de 2020). Gastos de ventas. Obtenido de economipedia.com: https://economipedia.com Minarro, M. (14 de Mayo de 2020). Plan de marketing: qué es y cómo hacer uno pao a paso. Obtenido de Estrategia y herramientas: https://www.inboundcycle.com Molina, A. (6 de Julio de 2017). Medicina Tradicional Mexicana. Obtenido de Apromecí: https://apromeci.org.mx |
dc.identifier.instname.spa.fl_str_mv |
instname:Universidad Antonio Nariño |
dc.identifier.reponame.spa.fl_str_mv |
reponame:Repositorio Institucional UAN |
dc.identifier.repourl.spa.fl_str_mv |
repourl:https://repositorio.uan.edu.co/ |
url |
http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/5067 |
identifier_str_mv |
Aguirre, S. (30 de Noviembre de 2015). Estudio Técnico II. Obtenido de Localización del proyecto: https://sergiopaulaguirre.wordpress.com Avello, M. E. (2013). Juan Tomás Roig: precursos de la Fitoterapia en Cuba. Revista del Hospital Quirúrgico "Arnaldo Milián Castro", Vol.7 - No. 3. Castellanos, J. E. (2015). La innovación en COlombia, ¿Qué reto nos espera? Revista Estragegia Organizacional, 85-91. Crespo Ortega, A. (20 de Enero de 2012). La solución del innovador. Cómo crear y mantener un crecimiento exitoso. Obtenido de Deusto Emprendimiento: https://dkh.deusto.es EcuRed. (8 de Agosto de 2018). Raíz de indio. Obtenido de Enciclopedia colaborativa en la red cubana: https://www.ecured.cu Gomez, Y. d. (2019). Fortalecimiento De Las Conductas Ambientales En El Proceso De Producción Sostenible A Caficultores. Nariño: Universidad Abierta y a Distancia (UNAD). Obtenido de 2019 GRN. (2018). Estudios Ambientales. Obtenido de GRN Asesoría & Proyectos Gestión en Recursos Naturales S.C: http://grn.com.mx GRN. (Septiembre de 2019). Declaración de Impacto Ambiental. Obtenido de Gestión de recursos naturales (GNR): https://www.grn.cl Guskoi. (19 de Julio de 2016). Teoría de Clayton Christensen: "Innovación Disruptiva". Obtenido de Ignius: https://ignius.com Lamas, J. (12 de Abril de 2020). Gastos de ventas. Obtenido de economipedia.com: https://economipedia.com Minarro, M. (14 de Mayo de 2020). Plan de marketing: qué es y cómo hacer uno pao a paso. Obtenido de Estrategia y herramientas: https://www.inboundcycle.com Molina, A. (6 de Julio de 2017). Medicina Tradicional Mexicana. Obtenido de Apromecí: https://apromeci.org.mx instname:Universidad Antonio Nariño reponame:Repositorio Institucional UAN repourl:https://repositorio.uan.edu.co/ |
dc.language.iso.spa.fl_str_mv |
spa |
language |
spa |
dc.rights.none.fl_str_mv |
Acceso abierto |
dc.rights.license.spa.fl_str_mv |
Attribution 4.0 International (CC BY 4.0) |
dc.rights.uri.spa.fl_str_mv |
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ |
dc.rights.accessrights.spa.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.rights.coar.spa.fl_str_mv |
http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 |
rights_invalid_str_mv |
Attribution 4.0 International (CC BY 4.0) Acceso abierto https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.publisher.spa.fl_str_mv |
Universidad Antonio Nariño |
dc.publisher.program.spa.fl_str_mv |
Ingeniería Industrial |
dc.publisher.faculty.spa.fl_str_mv |
Facultad de Ingeniería Industrial |
dc.publisher.campus.spa.fl_str_mv |
Bogotá - Sur |
institution |
Universidad Antonio Nariño |
bitstream.url.fl_str_mv |
https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/7a4797d6-07e9-430b-8de9-d5e4a3ebaf0e/download https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/2759c9c9-8c78-414b-bd13-88a9c9b62ad6/download https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/1aaa7b1c-957e-430f-88a0-7faa40e15641/download https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/834f395c-6257-4a59-b72c-531a0da81fe6/download https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/94c27da2-e4ab-40eb-8719-68906d53b40d/download https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/9ca2e183-249c-4090-a294-28b06a0e8e32/download https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/ae53d9e7-ddda-4189-8540-f55fe44f3be6/download https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/4f8c3622-c788-4bbd-a07c-3c82b643021f/download https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/7102775a-47a1-4b51-82ac-22a87702a554/download https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/0a23fa94-0f0a-4976-b0aa-61c4e387fce7/download https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/bd085206-9e77-4627-a988-254aab10c750/download https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/7ddf5b37-c28b-4dc5-acbd-68c85b3959ab/download https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/13ed852f-29a6-443c-8347-1683fa2bc7b5/download |
bitstream.checksum.fl_str_mv |
be1b47a104659011abacc6c93933e8db c9d3ef37bb02e9d857d3313b4ebe9930 f6c265b98a90fe7e2026964efbeb5579 e0bce741b97847e07b424c391cebebb6 1045a005285266e3e30c7c8506674974 2b2ab6ec8a6a222739b9c0e57c635c2e c3b2cdca800aa01c6175488b1291697a 73294e28bb2897f826dcc0a6471ddb2d ff4c8ff01d544500ea4bfea43e6108c1 662dd97ef236a030f38ec2ca4e4d8305 881f2d72893e10586f541966a32231cd ba18e5461379d121864e1484c14d31c4 0f382e81c2efcacc092d3cc323b5c900 |
bitstream.checksumAlgorithm.fl_str_mv |
MD5 MD5 MD5 MD5 MD5 MD5 MD5 MD5 MD5 MD5 MD5 MD5 MD5 |
repository.name.fl_str_mv |
Repositorio Institucional UAN |
repository.mail.fl_str_mv |
alertas.repositorio@uan.edu.co |
_version_ |
1814300427080957952 |
spelling |
Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)Acceso abiertohttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/info:eu-repo/semantics/openAccesshttp://purl.org/coar/access_right/c_abf2Brown Mckeller, Edward10411625896104116176822021-10-19T19:54:44Z2021-10-19T19:54:44Z2021-07-01http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/5067Aguirre, S. (30 de Noviembre de 2015). Estudio Técnico II. Obtenido de Localización del proyecto: https://sergiopaulaguirre.wordpress.comAvello, M. E. (2013). Juan Tomás Roig: precursos de la Fitoterapia en Cuba. Revista del Hospital Quirúrgico "Arnaldo Milián Castro", Vol.7 - No. 3.Castellanos, J. E. (2015). La innovación en COlombia, ¿Qué reto nos espera? Revista Estragegia Organizacional, 85-91.Crespo Ortega, A. (20 de Enero de 2012). La solución del innovador. Cómo crear y mantener un crecimiento exitoso. Obtenido de Deusto Emprendimiento: https://dkh.deusto.esEcuRed. (8 de Agosto de 2018). Raíz de indio. Obtenido de Enciclopedia colaborativa en la red cubana: https://www.ecured.cuGomez, Y. d. (2019). Fortalecimiento De Las Conductas Ambientales En El Proceso De Producción Sostenible A Caficultores. Nariño: Universidad Abierta y a Distancia (UNAD). Obtenido de 2019GRN. (2018). Estudios Ambientales. Obtenido de GRN Asesoría & Proyectos Gestión en Recursos Naturales S.C: http://grn.com.mxGRN. (Septiembre de 2019). Declaración de Impacto Ambiental. Obtenido de Gestión de recursos naturales (GNR): https://www.grn.clGuskoi. (19 de Julio de 2016). Teoría de Clayton Christensen: "Innovación Disruptiva". Obtenido de Ignius: https://ignius.comLamas, J. (12 de Abril de 2020). Gastos de ventas. Obtenido de economipedia.com: https://economipedia.comMinarro, M. (14 de Mayo de 2020). Plan de marketing: qué es y cómo hacer uno pao a paso. Obtenido de Estrategia y herramientas: https://www.inboundcycle.comMolina, A. (6 de Julio de 2017). Medicina Tradicional Mexicana. Obtenido de Apromecí: https://apromeci.org.mxinstname:Universidad Antonio Nariñoreponame:Repositorio Institucional UANrepourl:https://repositorio.uan.edu.co/With the following work, it is intended to propose that the production and commercialization of wine from Morinda Royóc, going through a transformation process and resulting in a finished product such as an innovative wine, will help in improving the quality of life of the Consequently, the community involved will provide more employment, which translates into an increase in the income of the participants in its production and distribution in the Capital and the island territory. Influencing the sustainable development of the plantation, production and marketing territory. "Wine is made up of different components, of which the main one is water, which is present between 82% and 88%. The second most important component is alcohol, which arises thanks to fermentation, and gives the wine body and aroma. The graduation of the wine usually varies between 7% and 17%, depending on the type of wine. The rest of the components appear in less quantity, such as sugars, they influence the taste of the wine; tannins, which give the wine color and texture; volatile substances, which constitute part of the aroma; acids, which also participate in the taste of the wine; and some others of minor importance”. (Garcia, 2017)Con en el siguiente trabajo, se pretende plantear que la producción y comercialización del vino a partir de Morinda Royóc, pasando por un proceso de transformación y resultando en un producto terminado como un vino innovador, ayudará en la mejora de la calidad de vida de la comunidad involucrada, en consecuencia, brindará más empleo lo que se traduce en el aumento de los ingresos de los participantes en su producción y distribución en la Capital y el territorio insular. Influyendo en el desarrollo sostenible del territorio de plantación, producción y comercialización. “El vino está formado por diferentes componentes, de los cuales el principal es el agua, que está presente entre un 82% y un 88%. El segundo componente más importante es el alcohol, que surge gracias a la fermentación, y le da cuerpo y aroma al vino. La graduación del vino suele variar entre el 7% y el 17%, dependiendo del tipo de vino. El resto de componentes aparecen en menor cantidad, como azucares, influyen en el sabor del vino; taninos, que le dan color y textura al vino; sustancias volátiles, que constituyen parte del aroma; ácidos, que participan también en el sabor del vino; y algunos otros de menor importancia”. (García, 2017)Ingeniero(a) IndustrialPregradoPresencialspaUniversidad Antonio NariñoIngeniería IndustrialFacultad de Ingeniería IndustrialBogotá - SurEstudio de PrefactibilidadMorinda RoyócProducciónComercializaciónfeasibility studyMorinda RoyócproductioncommercializationEstudio de Prefactibilidad para la Producción y Comercialización de Vino a Partir de las Raíces de Morinda RoyócTrabajo de grado (Pregrado y/o Especialización)http://purl.org/coar/resource_type/c_7a1fhttp://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85ORIGINAL2021Edward Brown Mckeller.pdf2021Edward Brown Mckeller.pdfProyecto de gradoapplication/pdf1655332https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/7a4797d6-07e9-430b-8de9-d5e4a3ebaf0e/downloadbe1b47a104659011abacc6c93933e8dbMD512021Formato de Autorización.pdf2021Formato de Autorización.pdfAutorización de Autoresapplication/pdf706641https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/2759c9c9-8c78-414b-bd13-88a9c9b62ad6/downloadc9d3ef37bb02e9d857d3313b4ebe9930MD522021Formato de Autorización.pdf2021Formato de Autorización.pdfAutorización de autoresapplication/pdf406955https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/1aaa7b1c-957e-430f-88a0-7faa40e15641/downloadf6c265b98a90fe7e2026964efbeb5579MD532021Acta.pdf2021Acta.pdfActa de sustentaciónapplication/pdf477253https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/834f395c-6257-4a59-b72c-531a0da81fe6/downloade0bce741b97847e07b424c391cebebb6MD542021Acta.pdf2021Acta.pdfActa de sustentaciónapplication/pdf711880https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/94c27da2-e4ab-40eb-8719-68906d53b40d/download1045a005285266e3e30c7c8506674974MD55CC-LICENSElicense_rdflicense_rdfapplication/rdf+xml; charset=utf-8914https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/9ca2e183-249c-4090-a294-28b06a0e8e32/download2b2ab6ec8a6a222739b9c0e57c635c2eMD56LICENSElicense.txtlicense.txttext/plain; charset=utf-83747https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/ae53d9e7-ddda-4189-8540-f55fe44f3be6/downloadc3b2cdca800aa01c6175488b1291697aMD57TEXT2021Edward Brown Mckeller.pdf.txt2021Edward Brown Mckeller.pdf.txtExtracted texttext/plain101973https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/4f8c3622-c788-4bbd-a07c-3c82b643021f/download73294e28bb2897f826dcc0a6471ddb2dMD582021Formato de Autorización.pdf.txt2021Formato de Autorización.pdf.txtExtracted texttext/plain4https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/7102775a-47a1-4b51-82ac-22a87702a554/downloadff4c8ff01d544500ea4bfea43e6108c1MD5102021Acta.pdf.txt2021Acta.pdf.txtExtracted texttext/plain1216https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/0a23fa94-0f0a-4976-b0aa-61c4e387fce7/download662dd97ef236a030f38ec2ca4e4d8305MD512THUMBNAIL2021Edward Brown Mckeller.pdf.jpg2021Edward Brown Mckeller.pdf.jpgGenerated Thumbnailimage/jpeg5888https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/bd085206-9e77-4627-a988-254aab10c750/download881f2d72893e10586f541966a32231cdMD592021Formato de Autorización.pdf.jpg2021Formato de Autorización.pdf.jpgGenerated Thumbnailimage/jpeg17879https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/7ddf5b37-c28b-4dc5-acbd-68c85b3959ab/downloadba18e5461379d121864e1484c14d31c4MD5112021Acta.pdf.jpg2021Acta.pdf.jpgGenerated Thumbnailimage/jpeg8627https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/13ed852f-29a6-443c-8347-1683fa2bc7b5/download0f382e81c2efcacc092d3cc323b5c900MD513123456789/5067oai:repositorio.uan.edu.co:123456789/50672024-10-09 23:20:44.176https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/Acceso abiertoopen.accesshttps://repositorio.uan.edu.coRepositorio Institucional UANalertas.repositorio@uan.edu.coQWwgaW5jbHVpciBpbmZvcm1hY2nDs24gZW4gZWwgUmVwb3NpdG9yaW8gSW5zdGl0dWNpb25hbCwgZWwgYXV0b3IoZXMpLCBjcmVhZG9yIChlcyksIGludmVudG9yIChlcykgYXV0b3JpemFuIGEgbGEgVU5JVkVSU0lEQUQgQU5UT05JTyBOQVJJw5FPIHBhcmEgcXVlIGRlIGFjdWVyZG8gY29uIGxvcyB0w6lybWlub3MgZXN0YWJsZWNpZG9zIGVuIGxhIExleSAyMyBkZSAxOTgyLCBMZXkgNDQgZGUgMTk5MywgTGV5IDE0NTAgZGUgMjAxMSwgRGVjaXNpw7NuIEFuZGluYSAzNTEgZGUgMTk5MywgRGVjcmV0byA0NjAgZGUgMTk5NSwgbGEgQ2lyY3VsYXIgTm8uIDYgZGUgbGEgRGlyZWNjacOzbiBOYWNpb25hbCBkZSBEZXJlY2hvcyBkZSBBdXRvciB5IGRlbcOhcyBub3JtYXMgZ2VuZXJhbGVzIHNvYnJlIGxhIG1hdGVyaWEsIGNvbiBmaW5lcyBhY2Fkw6ltaWNvcywgbm8gY29tZXJjaWFsZXMgeSBkZSBtYW5lcmEgZ3JhdHVpdGEsIHV0aWxpY2UsIHB1YmxpcXVlIGRpZ2l0YWxtZW50ZSwgcmVwcm9kdXpjYSB5IHBlcm1pdGEgbGEgZGlmdXNpw7NuIHkgY29uc3VsdGEgZGUgbG9zIGNvbnRlbmlkb3MgZW4gcmVmZXJlbmNpYSBhIHRyYXbDqXMgZGUgbGEgdmlzaWJpbGlkYWQsIHNpZW1wcmUgZW4gY3VtcGxpbWllbnRvIGRlIGxhcyBzaWd1aWVudGVzIGRpc3Bvc2ljaW9uZXM6CgoxLglFbCBpbnRlcmVzYWRvIHBvZHLDoSBjb25zdWx0YXIgZWwgY29udGVuaWRvIGVuIGxvcyBzaXRpb3Mgd2ViIHF1ZSBhZG1pbmlzdHJhIGxhIFVuaXZlcnNpZGFkIEFudG9uaW8gTmFyacOxbywgZW4gbGFzIEJhc2VzIGRlIERhdG9zLCBlbiBvdHJvcyBDYXTDoWxvZ29zIHkgZW4gb3Ryb3Mgc2l0aW9zIFdlYiwgUmVkZXMgeSBTaXN0ZW1hcyBkZSBJbmZvcm1hY2nDs24gbmFjaW9uYWxlcyBlIGludGVybmFjaW9uYWxlcyDigJxBY2Nlc28gQWJpZXJ0byAoT3BlbiBBY2Nlc3Mp4oCdIHkgZW4gbGFzIHJlZGVzIGRlIGluZm9ybWFjacOzbiBkZWwgcGHDrXMgeSBkZWwgZXh0ZXJpb3IsIGNvbiBsYXMgY3VhbGVzIHRlbmdhIGNvbnZlbmlvIGxhIFVuaXZlcnNpZGFkIEFudG9uaW8gTmFyacOxby4KCjIuCVNlIHBlcm1pdGlyw6EgbGEgY29uc3VsdGEgYSBsb3MgdXN1YXJpb3MgaW50ZXJlc2Fkb3MgZW4gZWwgY29udGVuaWRvIGRlIGVzdGUgZG9jdW1lbnRvIHkvbyByZWN1cnNvcywgY29uIGZpbmFsaWRhZCBhY2Fkw6ltaWNhLCBudW5jYSBwYXJhIHVzb3MgY29tZXJjaWFsZXMsIHNpZW1wcmUgeSBjdWFuZG8gbWVkaWFudGUgbGEgY29ycmVzcG9uZGllbnRlIGNpdGEgYmlibGlvZ3LDoWZpY2Egc2UgbGUgZMOpIGNyw6lkaXRvIGFsIGRvY3VtZW50byB5L28gcmVjdXJzbyB5IGEgc3UgYXV0b3IgKGVzKSwgY3JlYWRvcihlcykgbyBpbnZlbnRvcihlcykuIEVzdG8gaW5jbHV5ZSBjdWFscXVpZXIgZm9ybWF0byBkaXNwb25pYmxlIGNvbm9jaWRvIG8gcG9yIGNvbm9jZXIgbyBjdWFscXVpZXIgdGlwbyBkZSByZXByb2R1Y2Npw7NuIGbDrXNpY2EsIGRpZ2l0YWwgbyBmb3JtYXRvIGRpZ2l0YWwgY29ub2NpZG8gbyBwb3IgY29ub2Nlci4KCjMuCUVsKGxvcykgYXV0b3IoZXMpLCBkZWNsYXJhKG4pIHF1ZSBjb250aW7DumEobikgY29uc2VydmFuZG8gbG9zIGNvcnJlc3BvbmRpZW50ZXMgZGVyZWNob3MgbW9yYWxlcyB5IHBhdHJpbW9uaWFsZXMgc29icmUgbGEgb2JyYSByZWxhY2lvbmFkYSwgc2luIG1vZGlmaWNhY2nDs24gbyByZXN0cmljY2nDs24gYWxndW5hIHB1ZXN0byBxdWUsIGRlIGFjdWVyZG8gY29uIGxhIGxlZ2lzbGFjacOzbiBjb2xvbWJpYW5hIGFwbGljYWJsZSwgZWwgcHJlc2VudGUgZXMgdW4gYWN1ZXJkbyBqdXLDrWRpY28gZW5jYW1pbmFkbyBhIGxhIGNvbnN1bHRhIHF1ZSwgZW4gbmluZ8O6biBjYXNvIGNvbmxsZXZhIGxhIGVuYWplbmFjacOzbiBkZWwgZGVyZWNobyBkZSBhdXRvciB5IHN1cyBkZXJlY2hvcyBjb25leG9zLiBTZSBnYXJhbnRpemEgcXVlIGVsIChsb3MpIGF1dG9yKGVzKSBjb25zZXJ2YW4gbG9zIGRlcmVjaG9zIHBhdHJpbW9uaWFsZXMgZGUgbGEgb2JyYSwgc2Fsdm8gZW4gbG9zIGNhc29zIGVuIGxvcyBxdWUgbG9zIGF1dG9yZXMgdGVuZ2FuIHVuYSByZWxhY2nDs24gY29udHJhY3R1YWwgY29uIGxhIFVuaXZlcnNpZGFkLCBkZSBsYSBxdWUgc2UgZGVyaXZhIGxhIGNlc2nDs24gZGUgbG9zIGRlcmVjaG9zIHBhdHJpbW9uaWFsZXMgZGUgbGFzIG9icmFzIGRpcmVjdGFtZW50ZSBhIGZhdm9yIGRlIGxhIGluc3RpdHVjacOzbiwgc2llbXByZSB5IGN1YW5kbywgZXN0YXMgb2JyYXMgc2VhbiBlbGFib3JhZGFzIGVuIGVsIGRlc2Fycm9sbG8geSBlamVyY2ljaW8gZGUgbGFzIGFjdGl2aWRhZGVzIGNvbnRyYXRhZGFzCgo0LglRdWUgZWwgU2lzdGVtYSBOYWNpb25hbCBkZSBCaWJsaW90ZWNhcyBkZSBsYSBVbml2ZXJzaWRhZCBBbnRvbmlvIE5hcmnDsW8gcHVlZGEgY29udmVydGlyIGVsIGRvY3VtZW50byB5L28gcmVjdXJzbyBhIGN1YWxxdWllciBtZWRpbyBvIGZvcm1hdG8gcGFyYSBwcm9ww7NzaXRvcyBkZSBwcmVzZXJ2YWNpw7NuIGRpZ2l0YWwuIERlIGNvbmZvcm1pZGFkIGNvbiBsbyBlc3RhYmxlY2lkbyBlbiBsYSBMZXkgMjMgZGUgMTk4MiwgTGV5IDQ0IGRlIDE5OTMsIERlY2lzacOzbiBBbmRpbmEgMzUxIGRlIDE5OTMsIERlY3JldG8gNDYwIGRlIDE5OTUgYXPDrSBjb21vIGxhIERlY2lzacOzbiBBbmRpbmEgNDg2IGRlIDIwMDAgc29icmUgcHJvcGllZGFkIGludGVsZWN0dWFsIGluZHVzdHJpYWwgeSBkZW3DoXMgbm9ybWFzIGdlbmVyYWxlcyBzb2JyZSBsYSBtYXRlcmlhLCB1dGlsaWNlIHkgdXNlIGVuIHRvZGFzIHN1cyBmb3JtYXMsIGxvcyBkZXJlY2hvcyBwYXRyaW1vbmlhbGVzIGRlIHJlcHJvZHVjY2nDs24sIGNvbXVuaWNhY2nDs24gcMO6YmxpY2EsIHRyYW5zZm9ybWFjacOzbiAoZW4gZGVyZWNob3MgZGUgYXV0b3IpIGNvbW8gcHJvcGllZGFkIGluZHVzdHJpYWwgZnJlbnRlIGEgbGEgZGlzdHJpYnVjacOzbiBkZSBsYSBpbmZvcm1hY2nDs24gaW5jbHVpZGEgZW4gZXN0ZSByZXBvc2l0b3Jpby4KCjUuCUVsKGxvcykgYXV0b3IoZXMpLCBkZWNsYXJhKG4pIHF1ZSBsYSBvYnJhIHNvYnJlIGxhIGN1YWwgYXV0b3JpemFuIGxhIHB1YmxpY2FjacOzbiBlcyB0b3RhbG1lbnRlIG9yaWdpbmFsIHkgZGUgc3UgZXhjbHVzaXZhIGF1dG9yw61hLCBQb3IgdGFudG8sIGVuIGNhc28gZGUgcHJlc2VudGFyc2UgYWxndW5hIHJlY2xhbWFjacOzbiBwb3IgcGFydGUgZGUgdGVyY2Vyb3MsIGVsIChsb3MpIGF1dG9yKGVzKSBtYW50ZW5kcsOhKG4pIGluZGVtbmUgYSBsYSBVbml2ZXJzaWRhZCBkZSBjdWFscXVpZXIgcmVjbGFtYWNpw7NuIG8gcGVyanVpY2lvLCB5IHNhbGRyw6EobikgZW4gZGVmZW5zYSBkZSBsb3MgZGVyZWNob3MgYXF1w60gYXV0b3JpemFkb3MgYXN1bWllbmRvIHRvZGEgbGEgcmVzcG9uc2FiaWxpZGFkLCBpbmNsdXllbmRvIGN1YWxxdWllciBjb3N0byBxdWUgc2UgZ2VuZXJlIGVuIGxhIHJlc29sdWNpw7NuIGRlbCBjb25mbGljdG8gZ2VuZXJhZG8uCgo2LglFbChsb3MpIGF1dG9yZXMocykgYXV0b3JpemEobikgYSBsYSBVTklWRVJTSURBRCBwYXJhIHJlY29sZWN0YXIsIGFsbWFjZW5hciB5IHVzYXIgbG9zIGRhdG9zIHBlcnNvbmFsZXMgY29uZm9ybWUgYSBsbyBlc3RhYmxlY2lkbyBlbiBsYSBMZXkgMTU4MSBkZSAyMDEyLCBwYXJhIGxhcyBmaW5hbGlkYWRlcyByZXF1ZXJpZGFzIGVuIHZpcnR1ZCBkZSBsYSBwcmVzZW50ZSBhdXRvcml6YWNpw7NuIGRlIHB1YmxpY2FjacOzbi4K |