Diseño y puesta en marcha de un sistema de control para una freidora industrial a gas

This document presents the automation of the ignition mechanism, temperature control, and systematization of the cooking process of the industrial gas fryer FT-50G, TORNADO brand. In the first place, main characteristics and mechanisms used in prototypes similar to the fryer under investigation are...

Full description

Autores:
Valencia Savi, Carlos Iván
Ramírez Botina, Luis Fernando
Tipo de recurso:
Trabajo de grado de pregrado
Fecha de publicación:
2021
Institución:
Universidad Antonio Nariño
Repositorio:
Repositorio UAN
Idioma:
spa
OAI Identifier:
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Acceso en línea:
http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/4552
Palabra clave:
Automatización de equipos industriales
Freidora industrial
Control de tempertura y tiempo
Diseño y prototipo
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Industrial fryer
Temperature and time control
Design and prototype
Rights
openAccess
License
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0)
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description This document presents the automation of the ignition mechanism, temperature control, and systematization of the cooking process of the industrial gas fryer FT-50G, TORNADO brand. In the first place, main characteristics and mechanisms used in prototypes similar to the fryer under investigation are described, which, together with the results and analysis of surveys carried out with end-users, on factors that the handling of the industrial fryer, allowed to define the aspects related to the mechanical system, control design and electronic design of the industrial fryer. The basic concepts and technical foundations necessary for the development of this work are found in chapter 2. While in chapters 3, 4, and 5 the mechanical system, control design, and electronic design are detailed, respectively. Finally, the execution of the assembly and start-up of the prototype is exposed in chapter 6, where the reduction of risk for the end-user is highlighted, obtaining a reliable and competitive product in the national food industry
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Obtenido de http://www.relaq.mx/RLQ/tutoriales/hidrogeno/hidrohistoria.htmlinstname:Universidad Antonio Nariñoreponame:Repositorio Institucional UANrepourl:https://repositorio.uan.edu.co/This document presents the automation of the ignition mechanism, temperature control, and systematization of the cooking process of the industrial gas fryer FT-50G, TORNADO brand. In the first place, main characteristics and mechanisms used in prototypes similar to the fryer under investigation are described, which, together with the results and analysis of surveys carried out with end-users, on factors that the handling of the industrial fryer, allowed to define the aspects related to the mechanical system, control design and electronic design of the industrial fryer. The basic concepts and technical foundations necessary for the development of this work are found in chapter 2. While in chapters 3, 4, and 5 the mechanical system, control design, and electronic design are detailed, respectively. Finally, the execution of the assembly and start-up of the prototype is exposed in chapter 6, where the reduction of risk for the end-user is highlighted, obtaining a reliable and competitive product in the national food industryEn este documento se presenta la automatización del mecanismo de encendido, control de temperatura y sistematización del proceso de cocción de la freidora industrial a gas FT-50G, marca TORNADO. En primer lugar, se describen características principales y mecanismos utilizados en prototipos similares a la freidora bajo investigación, que, junto con los resultados y análisis de encuestas realizadas a usuarios finales, sobre factores que afectan la manipulación de la freidora industrial, permitieron definir los aspectos a mejorar en cuanto al sistema mecánico, diseño de control y diseño electrónico de la freidora industrial. Los conceptos básicos y fundamentos teóricos necesarios para el desarrollo de este trabajo se encuentran en el capítulo 2. Mientras que en los capítulos 3, 4 y 5 se detalla el sistema mecánico, diseño de control y diseño electrónico, respectivamente. Finalmente, la ejecución del ensamble y puesta en marcha del prototipo se expone en el capítulo 6, donde se resalta la disminución del riesgo para el usuario final, obteniendo un producto confiable y competitivo en la industria nacional alimenticia.Ingeniero(a) Electromecánico(a)PregradoDistanciaspaUniversidad Antonio NariñoIngeniería ElectromecánicaFacultad de Ingeniería Mecánica, Electrónica y BiomédicaCali FarallonesAutomatización de equipos industrialesFreidora industrialControl de tempertura y tiempoDiseño y prototipoAutomation of industrial equipmentIndustrial fryerTemperature and time controlDesign and prototypeDiseño y puesta en marcha de un sistema de control para una freidora industrial a gasTrabajo de grado (Pregrado y/o Especialización)http://purl.org/coar/resource_type/c_7a1fhttp://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85GeneralORIGINAL2021_CarlosIvanValencia.pdf2021_CarlosIvanValencia.pdfTrabajo de 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