Evaluación metodológica del proceso químico extractivo de quitina y quitosano en latinoamérica

Chitin and chitosan are biopolymers obtained from the exoskeleton of crustaceans and insects, their extractive process is booming due to the diversity of industrial, pharmaceutical, agricultural applications, among others. For its obtainability, the variety in methodological processes, are based on...

Full description

Autores:
Quiroga Ariza, Leidy
Vega Prieto, Julián
Gil Padilla, Luz
Tipo de recurso:
Fecha de publicación:
2020
Institución:
Universidad Santo Tomás
Repositorio:
Universidad Santo Tomás
Idioma:
spa
OAI Identifier:
oai:repository.usta.edu.co:11634/26866
Acceso en línea:
http://revistas.ustatunja.edu.co/index.php/ingeniomagno/article/view/1917
http://hdl.handle.net/11634/26866
Palabra clave:
Biopolymers
crustaceans
deacetylation
deproteinization
methodology
chitin
chitosan
Biopolímeros
crustáceos
desacetilación
desproteinización
metodología
quitina
quitosano
Biopolímeros
crustáceos
deacetilação
desproteinização
metodologia
quitina
quitosana
Rights
License
Derechos de autor 2020 Ingenio Magno