Estrategias de mercadeo basadas en TIC para la empresa "Ricaurte", Moniquirá – Boyacá
This article is the result of a scientific research process where marketing strategies are proposed in arder to have greater communication between the company, customers and suppliers and show the benefits of entering the trade using lnformation and Communications Technology - ICT, in the snack pr...
- Autores:
-
Fraile Benítez, Ana Mercedes
Morales Arias, Alba Gisela
Pinzón Cristancho, Yudy Astrid
- Tipo de recurso:
- Fecha de publicación:
- 2019
- Institución:
- Universidad Santo Tomás
- Repositorio:
- Repositorio Institucional USTA
- Idioma:
- spa
- OAI Identifier:
- oai:repository.usta.edu.co:11634/18689
- Palabra clave:
- electronic commerce
small business
e-commerce
comercio electrónico
pequeña empresa
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- Derechos de autor 2019 In Vestigium Ire
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This article is the result of a scientific research process where marketing strategies are proposed in arder to have greater communication between the company, customers and suppliers and show the benefits of entering the trade using lnformation and Communications Technology - ICT, in the snack producing company "Ricaurte" far planning, execution, customer service and marketing processes. lnitially, a bibliographic review is carried out later, the most appropriate business diagnostic methodology is chosen, DT-SMEs being the ones; subsequently, howto make use of their strengths and control disadvantages, using technological tools that lead to the display of their products through Internet, identifying their sales potential thus satisfying the needs of the client. |
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Fraile Benítez, Ana MercedesMorales Arias, Alba GiselaPinzón Cristancho, Yudy Astrid2019-07-11http://revistas.ustatunja.edu.co/index.php/ivestigium/article/view/1721This article is the result of a scientific research process where marketing strategies are proposed in arder to have greater communication between the company, customers and suppliers and show the benefits of entering the trade using lnformation and Communications Technology - ICT, in the snack producing company "Ricaurte" far planning, execution, customer service and marketing processes. lnitially, a bibliographic review is carried out later, the most appropriate business diagnostic methodology is chosen, DT-SMEs being the ones; subsequently, howto make use of their strengths and control disadvantages, using technological tools that lead to the display of their products through Internet, identifying their sales potential thus satisfying the needs of the client.Este artículo es el resultado de un proceso de investigación científica, en donde se proponen estrategias de mercadeo con el propósito de tener mayor comunicación entre la empresa, clientes y proveedores y mostrar los beneficios que trae el incursionar en el comercio usando Tecnologías de la Información y Comunicaciones-Tic, en la empresa productora de bocadillos "Ricaurte" para procesos de planeación, ejecución, servicio al cliente, mercadeo. Inicialmente se realiza revisión bibliográfica, posteriormente se elige la metodología de diagnóstico empresarial más apropiada siendo estas DT- PyMES; luego, se realiza cómo hacer uso de sus fortalezas y controlar las desventajas, mediante herramientas tecnológicas que conlleven a la exhibición de sus productos por medio de internet, identificando su potencial de ventas para satisfaciendo así las necesidades del cliente.Cet article est le résultat d'un processus de recherche scientifique au cours duquel des stratégies de marketing sont proposées afin de renforcer la communication entre l'entreprise, les clients et les fournisseurs et de montrer les avantages d'une entrée dans le commerce en utilisant les Technologies de l.Jnformation et des Communications.- Tic, dans la société de production de «Bocadillos» "Ricaurte" pour la planification, l'exécution, le service a la clientéle et les processus de marketing. lnitialement, une revue bibliographique a été faite. Par la suite, la méthodologie de diagnostic d'entreprise la plus appropriée est choisie, a savoir: DT-PyMES; ensuite, il est étudié comment utiliser leurs atouts et maí'triser leurs inconvénients, en utilisant des outils technologiques permettant d'afficher leurs produits sur Internet, en identifiant le potentiel de leurs ventes et en répondant ainsi aux besoins des clients.Este artigo é o resultado de um processo de pesquisa científica em que estratégias de mercadologia sao propostas para que haja maior comunicaçao entre a empresa, clientes e fornecedores e mostrar os beneficios de ingressar no comércio usando Tecnologia da lnformaçao e Comunicaçoes. - Tic, na empresa produtora de lanche "Ricaurte" para planejamento de processos de, execuçao, atendimento ao cliente, mercadologia. l nicialmente, urna revisao bibliográfica é realizada, posteriormente, a metodologia de diagnóstico de negócios mais adequada é escolhida, senda estas DT-PME os únicos tipos de empresas; posteriormente, realiza-se como aproveitar suas forças e controlar as desvantagens, utilizando ferramentas tecnológicas que levem a exibiçao de seus produtos através da Internet, identificando seu potencial de vendas, satisfazendo assim as necessidades do cliente.application/pdfspaUniversidad Santo Tomás Tunjahttp://revistas.ustatunja.edu.co/index.php/ivestigium/article/view/1721/1568In Vestigium Ire; Vol. 12 Núm. 2 (2018); 71-832422-21512011-9836Derechos de autor 2019 In Vestigium Irehttp://purl.org/coar/access_right/c_abf2Estrategias de mercadeo basadas en TIC para la empresa "Ricaurte", Moniquirá – BoyacáMarketing strategies based on ICT for the enterprise "Ricaurte" Moniquirá - BoyacáStratégies de marketing basées sur les TIC pour l'entreprise "Ricaurte" Moniquirá - BoyacáEstratégias de mercadologia baseadas em TIC para a empresa "Ricaurte" Moniquirá - Boyacáinfo:eu-repo/semantics/articlehttp://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85http://purl.org/coar/resource_type/c_2df8fbb1electronic commercesmall businesse-commercecomercio electrónicopequeña empresacommerce électroniquepetites entreprisescomércio eletrbônicopequenas empresascomércio eletrônico11634/18689oai:repository.usta.edu.co:11634/186892023-07-14 16:37:59.179metadata only accessRepositorio Universidad Santo Tomásnoreply@usta.edu.co |