Extracción de pectina del fruto del higo (Opuntia ficus indica) y su aplicación en un dulce de piña
In Colombia, prickly pear (Opuntia ficus indica) is grown in arid and semi-arid areas for the domestic market and export. However, during the cultivation and postharvest fruit damage and significant losses are produced, for that reason it is necessary to find alternatives for the use of the fruit in...
- Autores:
-
P. Chaparro, Sandra
Márquez, Ruby A.
Sánchez, Jenny P.
Vargas, Mónica L.
Gil, Jesús H.
- Tipo de recurso:
- Article of journal
- Fecha de publicación:
- 2015
- Institución:
- Universidad de Ciencias Aplicadas y Ambientales U.D.C.A
- Repositorio:
- Repositorio Institucional UDCA
- Idioma:
- spa
- OAI Identifier:
- oai:repository.udca.edu.co:11158/1655
- Acceso en línea:
- https://revistas.udca.edu.co/index.php/ruadc/article/view/171
- Palabra clave:
- Higo
Gelificación
Bocadillo
Opuntia ficus indica
Pectinas
Gelificación
- Rights
- openAccess
- License
- Derechos Reservados - Universidad de Ciencias Aplicadas y Ambientales, 2015