Extracción de pectina del fruto del higo (Opuntia ficus indica) y su aplicación en un dulce de piña

In Colombia, prickly pear (Opuntia ficus indica) is grown in arid and semi-arid areas for the domestic market and export. However, during the cultivation and postharvest fruit damage and significant losses are produced, for that reason it is necessary to find alternatives for the use of the fruit in...

Full description

Autores:
P. Chaparro, Sandra
Márquez, Ruby A.
Sánchez, Jenny P.
Vargas, Mónica L.
Gil, Jesús H.
Tipo de recurso:
Article of journal
Fecha de publicación:
2015
Institución:
Universidad de Ciencias Aplicadas y Ambientales U.D.C.A
Repositorio:
Repositorio Institucional UDCA
Idioma:
spa
OAI Identifier:
oai:repository.udca.edu.co:11158/1655
Acceso en línea:
https://revistas.udca.edu.co/index.php/ruadc/article/view/171
Palabra clave:
Higo
Gelificación
Bocadillo
Opuntia ficus indica
Pectinas
Gelificación
Rights
openAccess
License
Derechos Reservados - Universidad de Ciencias Aplicadas y Ambientales, 2015