Approach to automation of a process of yeast inoculum production on industrial scale for ethanol production

The results of an applied research for automation the stage of reproduction of Saccharomyces cerevisiae yeas to produce ethanol, are presented in this paper. The identification of the variables to be instrumented, the instrumentation requirements and the proposed control scheme are based on the anal...

Full description

Autores:
Tipo de recurso:
http://purl.org/coar/resource_type/c_6601
Fecha de publicación:
2013
Institución:
Universidad Pedagógica y Tecnológica de Colombia
Repositorio:
RiUPTC: Repositorio Institucional UPTC
Idioma:
spa
OAI Identifier:
oai:repositorio.uptc.edu.co:001/12208
Acceso en línea:
https://revistas.uptc.edu.co/index.php/ingenieria_sogamoso/article/view/3415
https://repositorio.uptc.edu.co/handle/001/12208
Palabra clave:
aerobic fermentation
instrumentation
control
fermentación aerobia
instrumentación
control
Rights
License
Derechos de autor 2013 Ingeniería Investigación y Desarrollo