Physicochemical and functional characterization of trupillo flour (Prosopis juliflora (Sw.) DC) and its inclusion in a food matrix

Introduction— The high protein content has made legumes a raw material of interest in the formulation of different agroindustrial products; the trupillo (Prosopis juliflora) tree is an easily accessible, multipurpose, wild legume that can be used in all its composition, has a high protein value and...

Full description

Autores:
Franco Sarmiento, Andrea Carolina
Ruz Echavarria, Wilson Javier
Torregroza, Angélica
Martínez Mera, Eliana Andrea
Torregroza Espinosa, Ana Carolina
Tipo de recurso:
Article of journal
Fecha de publicación:
2021
Institución:
Corporación Universidad de la Costa
Repositorio:
REDICUC - Repositorio CUC
Idioma:
eng
OAI Identifier:
oai:repositorio.cuc.edu.co:11323/10225
Acceso en línea:
https://hdl.handle.net/11323/10225
https://repositorio.cuc.edu.co/
Palabra clave:
Protein extender
Water retention capacity
Swelling capacity
Functional characterization
Bromatological analysis
Extensor proteico
Capacidad de retención de agua
Capacidad de hinchamiento
Caracterización funcional
Análisis bromatológico
Rights
openAccess
License
Atribución-NoComercial-SinDerivadas 4.0 Internacional (CC BY-NC-ND 4.0)