Physicochemical and functional characterization of trupillo flour (Prosopis juliflora (Sw.) DC) and its inclusion in a food matrix
Introduction— The high protein content has made legumes a raw material of interest in the formulation of different agroindustrial products; the trupillo (Prosopis juliflora) tree is an easily accessible, multipurpose, wild legume that can be used in all its composition, has a high protein value and...
- Autores:
-
Franco Sarmiento, Andrea Carolina
Ruz Echavarria, Wilson Javier
Torregroza, Angélica
Martínez Mera, Eliana Andrea
Torregroza Espinosa, Ana Carolina
- Tipo de recurso:
- Article of journal
- Fecha de publicación:
- 2021
- Institución:
- Corporación Universidad de la Costa
- Repositorio:
- REDICUC - Repositorio CUC
- Idioma:
- eng
- OAI Identifier:
- oai:repositorio.cuc.edu.co:11323/10225
- Acceso en línea:
- https://hdl.handle.net/11323/10225
https://repositorio.cuc.edu.co/
- Palabra clave:
- Protein extender
Water retention capacity
Swelling capacity
Functional characterization
Bromatological analysis
Extensor proteico
Capacidad de retención de agua
Capacidad de hinchamiento
Caracterización funcional
Análisis bromatológico
- Rights
- openAccess
- License
- Atribución-NoComercial-SinDerivadas 4.0 Internacional (CC BY-NC-ND 4.0)