Obtención de quitosano por medio de escamas de pescado para tratamiento de agua potable
In this work, the coagulant properties of chitosan were investigated, finding that it is a linear cationic polymer, biodegradable, with excellent characteristics as a coagulant, due to the presence of amino groups in its structure that confer the ability to reduce the presence of colloids in water....
- Autores:
-
Cruz Jiménez, Keila Isabel
- Tipo de recurso:
- Trabajo de grado de pregrado
- Fecha de publicación:
- 2021
- Institución:
- Corporación Universidad de la Costa
- Repositorio:
- REDICUC - Repositorio CUC
- Idioma:
- spa
- OAI Identifier:
- oai:repositorio.cuc.edu.co:11323/8957
- Acceso en línea:
- https://hdl.handle.net/11323/8957
https://repositorio.cuc.edu.co/
- Palabra clave:
- Chitosan
Flakes
Coagulation-flocculation
Homogeneous chemical method
Turbidity
Water quality
Deacetylation
Quitosano
Escamas
Coagulación-floculación
Método químico homogéneo
Turbiedad
Calidad del agua
Desacetilación
- Rights
- openAccess
- License
- Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International