Obtención de quitosano por medio de escamas de pescado para tratamiento de agua potable

In this work, the coagulant properties of chitosan were investigated, finding that it is a linear cationic polymer, biodegradable, with excellent characteristics as a coagulant, due to the presence of amino groups in its structure that confer the ability to reduce the presence of colloids in water....

Full description

Autores:
Cruz Jiménez, Keila Isabel
Tipo de recurso:
Trabajo de grado de pregrado
Fecha de publicación:
2021
Institución:
Corporación Universidad de la Costa
Repositorio:
REDICUC - Repositorio CUC
Idioma:
spa
OAI Identifier:
oai:repositorio.cuc.edu.co:11323/8957
Acceso en línea:
https://hdl.handle.net/11323/8957
https://repositorio.cuc.edu.co/
Palabra clave:
Chitosan
Flakes
Coagulation-flocculation
Homogeneous chemical method
Turbidity
Water quality
Deacetylation
Quitosano
Escamas
Coagulación-floculación
Método químico homogéneo
Turbiedad
Calidad del agua
Desacetilación
Rights
openAccess
License
Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International