This study evaluated lactic acid production through batch fermentation in a bioreactor with Thermoanaerobacter sp. strain USBA-018 and a chemically defined culture medium and with hydrolyzed pressed extract of Aloe vera peel (AHE). The strain USBA-018 fermented various sugars, but its primary end-pr...

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Autores:
Gómez-Gómez, Javier Antonio; Unidad de Saneamiento y Biotecnología Ambiental - Departamento de Biología – Facultad de Ciencias - Pontificia Universidad Javeriana, POB 56710, Bogotá D.C, Colombia
Giraldo-Estrada, Catalina; Departamento de Ingeniería de Procesos – Escuela de Ingeniería - Universidad EAFIT, Medellín, Colombia
Habeych, David; Verlengde Meeuwerderweg 97 9723ZM, Groningen, Netherlands
Baena, Sandra; Unidad de Saneamiento y Biotecnología Ambiental - Departamento de Biología – Facultad de Ciencias - Pontificia Universidad Javeriana, POB 56710, Bogotá D.C, Colombia
Tipo de recurso:
Article of journal
Fecha de publicación:
2015
Institución:
Pontificia Universidad Javeriana
Repositorio:
Repositorio Universidad Javeriana
Idioma:
eng
OAI Identifier:
oai:repository.javeriana.edu.co:10554/31115
Acceso en línea:
http://revistas.javeriana.edu.co/index.php/scientarium/article/view/15005
http://hdl.handle.net/10554/31115
Palabra clave:
Microbiology
Aloe vera, lactic acid, Thermoanaerobacter sp. USBA-018, thermophilic fermentation
null
Rights
openAccess
License
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