This study evaluated lactic acid production through batch fermentation in a bioreactor with Thermoanaerobacter sp. strain USBA-018 and a chemically defined culture medium and with hydrolyzed pressed extract of Aloe vera peel (AHE). The strain USBA-018 fermented various sugars, but its primary end-pr...
- Autores:
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Gómez-Gómez, Javier Antonio; Unidad de Saneamiento y Biotecnología Ambiental - Departamento de Biología – Facultad de Ciencias - Pontificia Universidad Javeriana, POB 56710, Bogotá D.C, Colombia
Giraldo-Estrada, Catalina; Departamento de Ingeniería de Procesos – Escuela de Ingeniería - Universidad EAFIT, Medellín, Colombia
Habeych, David; Verlengde Meeuwerderweg 97 9723ZM, Groningen, Netherlands
Baena, Sandra; Unidad de Saneamiento y Biotecnología Ambiental - Departamento de Biología – Facultad de Ciencias - Pontificia Universidad Javeriana, POB 56710, Bogotá D.C, Colombia
- Tipo de recurso:
- Article of journal
- Fecha de publicación:
- 2015
- Institución:
- Pontificia Universidad Javeriana
- Repositorio:
- Repositorio Universidad Javeriana
- Idioma:
- eng
- OAI Identifier:
- oai:repository.javeriana.edu.co:10554/31115
- Acceso en línea:
- http://revistas.javeriana.edu.co/index.php/scientarium/article/view/15005
http://hdl.handle.net/10554/31115
- Palabra clave:
- Microbiology
Aloe vera, lactic acid, Thermoanaerobacter sp. USBA-018, thermophilic fermentation
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- Rights
- openAccess
- License
- Atribución-NoComercial-SinDerivadas 4.0 Internacional