Bacteria easily acquire resistance to antimicrobial agents; this reduces the number of effective antibiotics available to treat bacterial infections. Food contamination by bacteria also generates important economic losses and health risks. Products for human consumption must be free of antibiotics u...

Full description

Autores:
Prada-Peñaranda, Catalina; Centro de Investigaciones Microbiológicas (CIMIC). Departamento de Ciencias Biológicas, Facultad de Ciencias. Universidad de los Andes. Bogotá, Colombia.
Holguin-Moreno, Angela-Victoria; Centro de Investigaciones Microbiológicas (CIMIC). Departamento de Ciencias Biológicas, Facultad de Ciencias. Universidad de los Andes. Bogotá, Colombia.
González-Barrios, Andres-Fernando; Grupo de Diseño de Productos y Procesos (GDPP), Departamento de Ingeniería Química, Universidad de los Andes. Bogotá, Colombia.
Vives-Florez, Martha-Josefina; Centro de Investigaciones Microbiológicas (CIMIC). Departamento de Ciencias Biológicas, Facultad de Ciencias. Universidad de los Andes. Bogotá, Colombia.
Tipo de recurso:
Article of journal
Fecha de publicación:
2014
Institución:
Pontificia Universidad Javeriana
Repositorio:
Repositorio Universidad Javeriana
Idioma:
eng
OAI Identifier:
oai:repository.javeriana.edu.co:10554/32056
Acceso en línea:
http://revistas.javeriana.edu.co/index.php/scientarium/article/view/8410
http://hdl.handle.net/10554/32056
Palabra clave:
Microbiologia
bacteriophages; resistance to antibiotics; phage-therapy; Colombia.
Microbiologia aplicada
Rights
openAccess
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