En el servicio real de las armas : ascenso social y adscripción nobiliaria de los militares vascos en la América del siglo XVIII (2012)
ABSTRACT: XVIII. mendean euskaldunek Ameriketako Armadan izandako parte hartzeari buruzko ikuspegi bateratua azaltzen du lan honek. Euskaldunek arma zerbitzua mailaz igotzeko eta gizarte gailentasuna lortzeko bide gisa erabili zuten modua aztertzen da, halako eran non mende hartan Armada erakunde oso erakargarria bilakatu zen beren lurretik kanpo lan onuragarria, baita ospea eta nobletzeko bidea ere, bilatzen zuten euskaldun guztientzat.