Plan de negocio Dulcería Ricuras de mi Costa

Ricuras de mi costa is a family business founded in 1998 in the city of Santa Marta, which is the manufacture and marketing of typical sweets; operates in a three-story house in an area of 45 square meters in the urban area of Santa Marta; The production area is located on the third floor, the packa...

Full description

Autores:
Pallares Vega, Angeli Patricia
Meza Amaya, Jefferzon de Jesús
Tipo de recurso:
Trabajo de grado de pregrado
Fecha de publicación:
2022
Institución:
Universidad Antonio Nariño
Repositorio:
Repositorio UAN
Idioma:
spa
OAI Identifier:
oai:repositorio.uan.edu.co:123456789/7793
Acceso en línea:
http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/7793
Palabra clave:
Estrategia, eficiencia, calidad, capital, costes, clientes, organizaciones, planificación, Presupuesto, producción, procesos, Proyecto, recursos, target
Strategy, efficiency, quality, capital, costs, clients, organizations, planning, Budget, production, processes, Project, resources, target.
Rights
openAccess
License
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0)
id UAntonioN2_3ff0ab733ff16f792251f894ceb7eb49
oai_identifier_str oai:repositorio.uan.edu.co:123456789/7793
network_acronym_str UAntonioN2
network_name_str Repositorio UAN
repository_id_str
dc.title.es_ES.fl_str_mv Plan de negocio Dulcería Ricuras de mi Costa
title Plan de negocio Dulcería Ricuras de mi Costa
spellingShingle Plan de negocio Dulcería Ricuras de mi Costa
Estrategia, eficiencia, calidad, capital, costes, clientes, organizaciones, planificación, Presupuesto, producción, procesos, Proyecto, recursos, target
Strategy, efficiency, quality, capital, costs, clients, organizations, planning, Budget, production, processes, Project, resources, target.
title_short Plan de negocio Dulcería Ricuras de mi Costa
title_full Plan de negocio Dulcería Ricuras de mi Costa
title_fullStr Plan de negocio Dulcería Ricuras de mi Costa
title_full_unstemmed Plan de negocio Dulcería Ricuras de mi Costa
title_sort Plan de negocio Dulcería Ricuras de mi Costa
dc.creator.fl_str_mv Pallares Vega, Angeli Patricia
Meza Amaya, Jefferzon de Jesús
dc.contributor.advisor.spa.fl_str_mv Restrepo Lobo, Miguel Enrique
dc.contributor.author.spa.fl_str_mv Pallares Vega, Angeli Patricia
Meza Amaya, Jefferzon de Jesús
dc.subject.es_ES.fl_str_mv Estrategia, eficiencia, calidad, capital, costes, clientes, organizaciones, planificación, Presupuesto, producción, procesos, Proyecto, recursos, target
topic Estrategia, eficiencia, calidad, capital, costes, clientes, organizaciones, planificación, Presupuesto, producción, procesos, Proyecto, recursos, target
Strategy, efficiency, quality, capital, costs, clients, organizations, planning, Budget, production, processes, Project, resources, target.
dc.subject.keyword.es_ES.fl_str_mv Strategy, efficiency, quality, capital, costs, clients, organizations, planning, Budget, production, processes, Project, resources, target.
description Ricuras de mi costa is a family business founded in 1998 in the city of Santa Marta, which is the manufacture and marketing of typical sweets; operates in a three-story house in an area of 45 square meters in the urban area of Santa Marta; The production area is located on the third floor, the packaging area is on the second floor and the sales area is on the first floor. The company has 10 employees divided into the three areas. The necessary capital for the realization and implementation of this project will be obtained from the profits collected in the current account of the company in the last 4 years, in case it is not enough, a credit is made with a financial entity. This short-term business plan will serve as a guide to improve the direction of the company, its document management, increase production, improve product quality, as well as implement and delegate new functions for the benefit of the company. The market opportunity for the company is wide, since there is no marketing factory in the region that allows customers to enjoy natural sweets based on fruits with an artisanal technique, fresh and good quality products in a pleasant environment and easy access for the public, also does not generate direct competition in the city of Santa Marta DTHC.
publishDate 2022
dc.date.issued.spa.fl_str_mv 2022-06-04
dc.date.accessioned.none.fl_str_mv 2023-03-07T01:26:12Z
dc.date.available.none.fl_str_mv 2023-03-07T01:26:12Z
dc.type.spa.fl_str_mv Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización)
dc.type.coar.spa.fl_str_mv http://purl.org/coar/resource_type/c_7a1f
dc.type.coarversion.none.fl_str_mv http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
format http://purl.org/coar/resource_type/c_7a1f
dc.identifier.uri.none.fl_str_mv http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/7793
dc.identifier.bibliographicCitation.spa.fl_str_mv Acle, R., Santos, J., & Herrera, B. (2020). La gastronomía tradicional como atractivo turístico de la ciudad de Puebla, México. Revista Investig. Desarro. Innov. vol.10.
Benavidez, M., & Castillo, S. (2019). Dulces tradicionales de Maguí Payán como estrategia de enseñanza aprendizaje para el área de Ciencias Sociales en el grado 2° del Centro Educativo Estero Seco Abajo. Pasto, Nariño, Colombia: UNAD.
Cámara de Comercio de Santa Marta. (2020). Informe Económico Anual de la jurisdicción. https://www.ccsm.org.co/servicios-y-programas/programas-empresariales/estudioseconomicos/investigaciones-e-indicadores-economicos/send/78-investigaciones/50351- informe-economico-anual-jurisdiccion.html
Castillo, M. (2019). Lo dulce y amargo del azúcar: el caso de las condiciones laborales de los trabajadores de caña de azúcar de Valle del Cauca (Colombia). https://www.redalyc.org/journal/557/55768425008/.
De la Cruz, E., & Flores, B. (2011). Sabores dulces, una encrucijada étnica y multicultural. Caso Barlovento, estado Miranda. Investigación y Postgrado, vol. 26, 199 - 226.
Departamento Administrativo Nacional de Estadística - DANE. (2019). Magdalena Ficha de Caracterización Ciudad Capital. https://www.funcionpublica.gov.co/documents/418537/1205912/2017_04_27_Santa_Mar ta.pdf/f78080c5-8bf2-49a3-a7e3-0c65cf73c544.
Favila, H., López, M., & Quintero, B. (2014). La gastronomía tradicional del norte del Estado de México. El caso de Acambay. Cuadernos Interculturales, vol. 1,, 13 - 34
Findeter. (2019). Santa Marta. Ruta de desarrollo sostenible. https://repositorio.findeter.gov.co/bitstream/handle/123456789/9810/MAGDALENASANTA-MARTA-WEB.pdf?sequence=1&isAllowed=y.
Findeter. (2021). Santa Marta sostenible. https://webimages.iadb.org/PDF/Plan+de+Accion+Santa+Marta.pdf.
Gómez, V. (2008). Gastronomía y dulcería típica: La arepa de vieja, como atractivo turístico del estado Nueva Esparta, Venezuela. Gestión turística, 61 - 85.
Hernandez Sampieri. (2017). Hernández, A., García, D., Calle, J., & Duarte, C. (2014). Desarrollo de una galleta dulce con ajonjolí tostado y molido. Tecnología Química, vol. XXXIV, núm. 3, 197 - 206.
Ministerio de Comercio, Industria y Turismo. (2022). Perfiles Económicos Departamentales. https://www.mincit.gov.co/getattachment/6ac71098-d892-400d-bc36- a20054f7cf79/Magdalena.
Morales, R., & Gómez, V. (2006). Gastronomía típica margariteña como atractivo turístico del municipio Antolín del Campo. Estado Nueva Esparta. PASOS. Revista de Turismo y Patrimonio Cultural, vol. 4,, 255 - 269.
dc.identifier.instname.spa.fl_str_mv instname:Universidad Antonio Nariño
dc.identifier.reponame.spa.fl_str_mv reponame:Repositorio Institucional UAN
dc.identifier.repourl.spa.fl_str_mv repourl:https://repositorio.uan.edu.co/
url http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/7793
identifier_str_mv Acle, R., Santos, J., & Herrera, B. (2020). La gastronomía tradicional como atractivo turístico de la ciudad de Puebla, México. Revista Investig. Desarro. Innov. vol.10.
Benavidez, M., & Castillo, S. (2019). Dulces tradicionales de Maguí Payán como estrategia de enseñanza aprendizaje para el área de Ciencias Sociales en el grado 2° del Centro Educativo Estero Seco Abajo. Pasto, Nariño, Colombia: UNAD.
Cámara de Comercio de Santa Marta. (2020). Informe Económico Anual de la jurisdicción. https://www.ccsm.org.co/servicios-y-programas/programas-empresariales/estudioseconomicos/investigaciones-e-indicadores-economicos/send/78-investigaciones/50351- informe-economico-anual-jurisdiccion.html
Castillo, M. (2019). Lo dulce y amargo del azúcar: el caso de las condiciones laborales de los trabajadores de caña de azúcar de Valle del Cauca (Colombia). https://www.redalyc.org/journal/557/55768425008/.
De la Cruz, E., & Flores, B. (2011). Sabores dulces, una encrucijada étnica y multicultural. Caso Barlovento, estado Miranda. Investigación y Postgrado, vol. 26, 199 - 226.
Departamento Administrativo Nacional de Estadística - DANE. (2019). Magdalena Ficha de Caracterización Ciudad Capital. https://www.funcionpublica.gov.co/documents/418537/1205912/2017_04_27_Santa_Mar ta.pdf/f78080c5-8bf2-49a3-a7e3-0c65cf73c544.
Favila, H., López, M., & Quintero, B. (2014). La gastronomía tradicional del norte del Estado de México. El caso de Acambay. Cuadernos Interculturales, vol. 1,, 13 - 34
Findeter. (2019). Santa Marta. Ruta de desarrollo sostenible. https://repositorio.findeter.gov.co/bitstream/handle/123456789/9810/MAGDALENASANTA-MARTA-WEB.pdf?sequence=1&isAllowed=y.
Findeter. (2021). Santa Marta sostenible. https://webimages.iadb.org/PDF/Plan+de+Accion+Santa+Marta.pdf.
Gómez, V. (2008). Gastronomía y dulcería típica: La arepa de vieja, como atractivo turístico del estado Nueva Esparta, Venezuela. Gestión turística, 61 - 85.
Hernandez Sampieri. (2017). Hernández, A., García, D., Calle, J., & Duarte, C. (2014). Desarrollo de una galleta dulce con ajonjolí tostado y molido. Tecnología Química, vol. XXXIV, núm. 3, 197 - 206.
Ministerio de Comercio, Industria y Turismo. (2022). Perfiles Económicos Departamentales. https://www.mincit.gov.co/getattachment/6ac71098-d892-400d-bc36- a20054f7cf79/Magdalena.
Morales, R., & Gómez, V. (2006). Gastronomía típica margariteña como atractivo turístico del municipio Antolín del Campo. Estado Nueva Esparta. PASOS. Revista de Turismo y Patrimonio Cultural, vol. 4,, 255 - 269.
instname:Universidad Antonio Nariño
reponame:Repositorio Institucional UAN
repourl:https://repositorio.uan.edu.co/
dc.language.iso.spa.fl_str_mv spa
language spa
dc.rights.none.fl_str_mv Acceso abierto
dc.rights.license.spa.fl_str_mv Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0)
dc.rights.uri.spa.fl_str_mv https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.rights.accessrights.spa.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.coar.spa.fl_str_mv http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
rights_invalid_str_mv Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0)
Acceso abierto
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
eu_rights_str_mv openAccess
dc.coverage.spatial.spa.fl_str_mv Santa Marta- Magdalena
dc.publisher.spa.fl_str_mv Universidad Antonio Nariño
dc.publisher.program.spa.fl_str_mv Administración de empresas
dc.publisher.faculty.spa.fl_str_mv Facultad de Ciencias Económicas y Administrativas
dc.publisher.campus.spa.fl_str_mv Santa Marta
institution Universidad Antonio Nariño
bitstream.url.fl_str_mv https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/656c4305-3d85-4df8-8597-d47aa50ef1ce/download
https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/79d66b7e-3eb0-4197-8219-5e227e6f9303/download
https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/e76c4992-1544-4720-bcde-ab8f34e453d3/download
https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/40b72168-eed4-494c-b1ac-dbbd9e51f132/download
https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/5b58320f-1005-45b4-99e7-d1bf4e0eebee/download
https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/33a5cae3-bc9e-4f75-9dd8-419aa3399fce/download
https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/b7a3d9af-f8d2-4814-ac86-48be4c1ad039/download
https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/f5004eed-0a38-4977-b863-28ae253e8942/download
https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/1179d564-329c-47b5-a2a7-0aaacc24ae47/download
https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/2953a367-d775-4c21-b919-c0cfe1111d4a/download
https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/8582751f-1f4a-4a8b-a5f9-997e75a75c90/download
https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/30f48620-a856-44be-8545-786889459ba4/download
bitstream.checksum.fl_str_mv d010a31e3223407948d91c23e47c16ba
e688962cd3b3b3bdfeb0cdbb4167ac76
7e7ec0d72352ca27d8836612bcfb2879
43ab9dc998b23d290e6fe105fbda21b9
1a144ed1a59d8c6ecd0ad0c2c243b081
316653b266f8bd6836c3d0186ae3f5bc
33646af321085da5d32f636cd0b943b8
6d93d3216dc4a7f5df47d4876fbec4d3
311fe5456e9920fd600e28f319160141
19026c79d2e18ecf4331f859c4b50962
a4bcf4fae59c2a13ee1141bc31384545
1c3ca72c19180ee45ddb145eb6e7f1dd
bitstream.checksumAlgorithm.fl_str_mv MD5
MD5
MD5
MD5
MD5
MD5
MD5
MD5
MD5
MD5
MD5
MD5
repository.name.fl_str_mv Repositorio Institucional UAN
repository.mail.fl_str_mv alertas.repositorio@uan.edu.co
_version_ 1812928372722892800
spelling Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0)Acceso abiertohttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/info:eu-repo/semantics/openAccesshttp://purl.org/coar/access_right/c_abf2Restrepo Lobo, Miguel EnriquePallares Vega, Angeli PatriciaMeza Amaya, Jefferzon de Jesús2031172431920311915124Santa Marta- Magdalena2023-03-07T01:26:12Z2023-03-07T01:26:12Z2022-06-04http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/7793Acle, R., Santos, J., & Herrera, B. (2020). La gastronomía tradicional como atractivo turístico de la ciudad de Puebla, México. Revista Investig. Desarro. Innov. vol.10.Benavidez, M., & Castillo, S. (2019). Dulces tradicionales de Maguí Payán como estrategia de enseñanza aprendizaje para el área de Ciencias Sociales en el grado 2° del Centro Educativo Estero Seco Abajo. Pasto, Nariño, Colombia: UNAD.Cámara de Comercio de Santa Marta. (2020). Informe Económico Anual de la jurisdicción. https://www.ccsm.org.co/servicios-y-programas/programas-empresariales/estudioseconomicos/investigaciones-e-indicadores-economicos/send/78-investigaciones/50351- informe-economico-anual-jurisdiccion.htmlCastillo, M. (2019). Lo dulce y amargo del azúcar: el caso de las condiciones laborales de los trabajadores de caña de azúcar de Valle del Cauca (Colombia). https://www.redalyc.org/journal/557/55768425008/.De la Cruz, E., & Flores, B. (2011). Sabores dulces, una encrucijada étnica y multicultural. Caso Barlovento, estado Miranda. Investigación y Postgrado, vol. 26, 199 - 226.Departamento Administrativo Nacional de Estadística - DANE. (2019). Magdalena Ficha de Caracterización Ciudad Capital. https://www.funcionpublica.gov.co/documents/418537/1205912/2017_04_27_Santa_Mar ta.pdf/f78080c5-8bf2-49a3-a7e3-0c65cf73c544.Favila, H., López, M., & Quintero, B. (2014). La gastronomía tradicional del norte del Estado de México. El caso de Acambay. Cuadernos Interculturales, vol. 1,, 13 - 34Findeter. (2019). Santa Marta. Ruta de desarrollo sostenible. https://repositorio.findeter.gov.co/bitstream/handle/123456789/9810/MAGDALENASANTA-MARTA-WEB.pdf?sequence=1&isAllowed=y.Findeter. (2021). Santa Marta sostenible. https://webimages.iadb.org/PDF/Plan+de+Accion+Santa+Marta.pdf.Gómez, V. (2008). Gastronomía y dulcería típica: La arepa de vieja, como atractivo turístico del estado Nueva Esparta, Venezuela. Gestión turística, 61 - 85.Hernandez Sampieri. (2017). Hernández, A., García, D., Calle, J., & Duarte, C. (2014). Desarrollo de una galleta dulce con ajonjolí tostado y molido. Tecnología Química, vol. XXXIV, núm. 3, 197 - 206.Ministerio de Comercio, Industria y Turismo. (2022). Perfiles Económicos Departamentales. https://www.mincit.gov.co/getattachment/6ac71098-d892-400d-bc36- a20054f7cf79/Magdalena.Morales, R., & Gómez, V. (2006). Gastronomía típica margariteña como atractivo turístico del municipio Antolín del Campo. Estado Nueva Esparta. PASOS. Revista de Turismo y Patrimonio Cultural, vol. 4,, 255 - 269.instname:Universidad Antonio Nariñoreponame:Repositorio Institucional UANrepourl:https://repositorio.uan.edu.co/Ricuras de mi costa is a family business founded in 1998 in the city of Santa Marta, which is the manufacture and marketing of typical sweets; operates in a three-story house in an area of 45 square meters in the urban area of Santa Marta; The production area is located on the third floor, the packaging area is on the second floor and the sales area is on the first floor. The company has 10 employees divided into the three areas. The necessary capital for the realization and implementation of this project will be obtained from the profits collected in the current account of the company in the last 4 years, in case it is not enough, a credit is made with a financial entity. This short-term business plan will serve as a guide to improve the direction of the company, its document management, increase production, improve product quality, as well as implement and delegate new functions for the benefit of the company. The market opportunity for the company is wide, since there is no marketing factory in the region that allows customers to enjoy natural sweets based on fruits with an artisanal technique, fresh and good quality products in a pleasant environment and easy access for the public, also does not generate direct competition in the city of Santa Marta DTHC.Ricuras de mi costa es una empresa familiar fundada en 1998 en la ciudad de santa marta, se dedica a la fabricación y comercialización de dulces típicos; opera en una casa de tres pisos en un área de 45 metros cuadrados en la zona urbana de santa marta; en el tercer piso está situada el área de producción, el segundo piso está el área de empaque y en el primer piso el área de ventas, la empresa cuenta con 10 empleados divididos en las tres áreas. El capital necesario para la realización e implantación de este proyecto se obtendrán de las ganancias recaudadas en la cuenta corriente de la empresa los últimos 4 años, en caso de que no sea suficiente se realizara un crédito con una entidad financiera. Este Plan de negocios, a corto plazo servirá de guía para mejorar el direccionamiento de la empresa, la gestión documental de la misma, aumentar la producción, mejorar la calidad del producto, además de implementar y delegar nuevas funciones en beneficio de la empresa. La oportunidad de mercado para la empresa es amplia, ya que no existe en la región una fábrica comercializadora que les permita a los clientes disfrutar de dulces naturales a base de frutas con técnica artesanal, productos frescos y de buena calidad en un ambiente agradable y de fácil acceso para el público, además no genera competencia directa en la ciudad de santa marta D.T.H.C.Administrador(a) de EmpresasPregradoPresencialEmprendimientospaUniversidad Antonio NariñoAdministración de empresasFacultad de Ciencias Económicas y AdministrativasSanta MartaEstrategia, eficiencia, calidad, capital, costes, clientes, organizaciones, planificación, Presupuesto, producción, procesos, Proyecto, recursos, targetStrategy, efficiency, quality, capital, costs, clients, organizations, planning, Budget, production, processes, Project, resources, target.Plan de negocio Dulcería Ricuras de mi CostaTrabajo de grado (Pregrado y/o Especialización)http://purl.org/coar/resource_type/c_7a1fhttp://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85GeneralORIGINAL2022_AngeliPallaresyJefferzonMeza.pdf2022_AngeliPallaresyJefferzonMeza.pdfTrabajo final Angeli Payares y Jefferson Mezaapplication/pdf4346626https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/656c4305-3d85-4df8-8597-d47aa50ef1ce/downloadd010a31e3223407948d91c23e47c16baMD512022_AngeliPallares_Acta.pdf2022_AngeliPallares_Acta.pdfActa sustentación Angeli Pallaresapplication/pdf582864https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/79d66b7e-3eb0-4197-8219-5e227e6f9303/downloade688962cd3b3b3bdfeb0cdbb4167ac76MD522022_JefferzonPallares_Acta.pdf2022_JefferzonPallares_Acta.pdfActa sustentación Jefferson Mezaapplication/pdf536763https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/e76c4992-1544-4720-bcde-ab8f34e453d3/download7e7ec0d72352ca27d8836612bcfb2879MD532022_AngeliPallaresyJefferzonMeza_Autorizacion.pdf2022_AngeliPallaresyJefferzonMeza_Autorizacion.pdfDerechos de autor Ricuras de mi Costaapplication/pdf192806https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/40b72168-eed4-494c-b1ac-dbbd9e51f132/download43ab9dc998b23d290e6fe105fbda21b9MD54TEXT2022_AngeliPallaresyJefferzonMeza.pdf.txt2022_AngeliPallaresyJefferzonMeza.pdf.txtExtracted texttext/plain101212https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/5b58320f-1005-45b4-99e7-d1bf4e0eebee/download1a144ed1a59d8c6ecd0ad0c2c243b081MD552022_AngeliPallares_Acta.pdf.txt2022_AngeliPallares_Acta.pdf.txtExtracted texttext/plain1105https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/33a5cae3-bc9e-4f75-9dd8-419aa3399fce/download316653b266f8bd6836c3d0186ae3f5bcMD572022_JefferzonPallares_Acta.pdf.txt2022_JefferzonPallares_Acta.pdf.txtExtracted texttext/plain899https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/b7a3d9af-f8d2-4814-ac86-48be4c1ad039/download33646af321085da5d32f636cd0b943b8MD592022_AngeliPallaresyJefferzonMeza_Autorizacion.pdf.txt2022_AngeliPallaresyJefferzonMeza_Autorizacion.pdf.txtExtracted texttext/plain6https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/f5004eed-0a38-4977-b863-28ae253e8942/download6d93d3216dc4a7f5df47d4876fbec4d3MD511THUMBNAIL2022_AngeliPallaresyJefferzonMeza.pdf.jpg2022_AngeliPallaresyJefferzonMeza.pdf.jpgGenerated Thumbnailimage/jpeg10764https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/1179d564-329c-47b5-a2a7-0aaacc24ae47/download311fe5456e9920fd600e28f319160141MD562022_AngeliPallares_Acta.pdf.jpg2022_AngeliPallares_Acta.pdf.jpgGenerated Thumbnailimage/jpeg12585https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/2953a367-d775-4c21-b919-c0cfe1111d4a/download19026c79d2e18ecf4331f859c4b50962MD582022_JefferzonPallares_Acta.pdf.jpg2022_JefferzonPallares_Acta.pdf.jpgGenerated Thumbnailimage/jpeg12704https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/8582751f-1f4a-4a8b-a5f9-997e75a75c90/downloada4bcf4fae59c2a13ee1141bc31384545MD5102022_AngeliPallaresyJefferzonMeza_Autorizacion.pdf.jpg2022_AngeliPallaresyJefferzonMeza_Autorizacion.pdf.jpgGenerated Thumbnailimage/jpeg17260https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/30f48620-a856-44be-8545-786889459ba4/download1c3ca72c19180ee45ddb145eb6e7f1ddMD512123456789/7793oai:repositorio.uan.edu.co:123456789/77932024-10-09 23:23:05.127https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/Acceso abiertoopen.accesshttps://repositorio.uan.edu.coRepositorio Institucional UANalertas.repositorio@uan.edu.co