Estudio de prefactibilidad para fabricación y comercialización de cabinas para aturdimiento de porcinos

With this grade project aimed at conducting a pre-invoicability study for the manufacture and marketing of CO2 stun booths, as an alternative to pig pre-encryption at profit plants in Colombia. This study was carried out that has a quantitative and qualitative research methodology in a descriptive w...

Full description

Autores:
Prada Rodriguez, Flor Edith
Trujillo Calderón, John Alexander
Tipo de recurso:
Trabajo de grado de pregrado
Fecha de publicación:
2021
Institución:
Universidad Antonio Nariño
Repositorio:
Repositorio UAN
Idioma:
spa
OAI Identifier:
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Acceso en línea:
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Palabra clave:
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faenado
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description With this grade project aimed at conducting a pre-invoicability study for the manufacture and marketing of CO2 stun booths, as an alternative to pig pre-encryption at profit plants in Colombia. This study was carried out that has a quantitative and qualitative research methodology in a descriptive way, applying the knowledge acquired during the development of the Industrial Engineering program of the Antonio Nariño University, Bogota, Colombia. Based on the above, a technical questionnaire applied to a customer prospect located in the city of Bogota was designed to validate and explore the possibility of project feasibility, document and have the necessary information to determine that the solution comply the need of the target pig benefit plant market, and that the project is sustainable over time.
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Vitae. 23-28.Channon. H.. Payne. A.. & Warner. R. (2002). Comparison of CO2 stunning with manual electrical stunning (50 Hz) of pigs on carcass and meat quality. Ciencia de la carne. 63- 68.Chávez Cabrera. D.. & Sosa Saavedra. J. R. (11 de 10 de 2016). Estudio de prefactibilidad técnico-ecnonómico para la instalación de una planta faenadora de porcinos. Obtenido de Universidad Nacional Pedro Ruiz Gallo: http://repositorio.unprg.edu.pe/instname:Universidad Antonio Nariñoreponame:Repositorio Institucional UANrepourl:https://repositorio.uan.edu.co/With this grade project aimed at conducting a pre-invoicability study for the manufacture and marketing of CO2 stun booths, as an alternative to pig pre-encryption at profit plants in Colombia. This study was carried out that has a quantitative and qualitative research methodology in a descriptive way, applying the knowledge acquired during the development of the Industrial Engineering program of the Antonio Nariño University, Bogota, Colombia. Based on the above, a technical questionnaire applied to a customer prospect located in the city of Bogota was designed to validate and explore the possibility of project feasibility, document and have the necessary information to determine that the solution comply the need of the target pig benefit plant market, and that the project is sustainable over time.Con el presente proyecto de grado que tuvo como finalidad, el realizar un estudio de prefactibilidad para la fabricación y comercialización de cabinas de aturdimiento con CO2, como alternativa de presacrificio de porcinos en plantas de beneficio en Colombia. Se realizó este estudio que cuenta con una metodología de investigación de tipo cuantitativo y cualitativo de modo descriptivo, aplicando los conocimientos adquiridos durante el desarrollo del programa de Ingeniería Industrial de la Universidad Antonio Nariño, Bogotá, Colombia. Con base en lo anterior, se diseñó un cuestionario técnico aplicado a un prospecto cliente ubicado en la ciudad de Bogotá, para validar y explorar la posibilidad de la viabilidad del proyecto, documentar y tener la información necesaria para determinar que la solución cubre la necesidad del mercado objetivo de plantas de beneficio de porcinos, y que el proyecto es sostenible y sustentable en el tiempo.Ingeniero(a) IndustrialPregradoPresencialspaUniversidad Antonio NariñoIngeniería IndustrialFacultad de Ingeniería IndustrialBogotá - SurCabina de aturdimientoCO2faenadoinnovaciónplantas de beneficioporcinopresacrificioviabilidadStun boothCO2slaughteredinnovationprofit plantspigpre-encryptionviabilityEstudio de prefactibilidad para fabricación y comercialización de cabinas para aturdimiento de porcinosTrabajo de grado (Pregrado y/o Especialización)http://purl.org/coar/resource_type/c_7a1fhttp://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85ORIGINAL2021Flor Edith Prada Rodríguez.pdf2021Flor Edith 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