Estudio de prefactibilidad para fabricación y comercialización de cabinas para aturdimiento de porcinos
With this grade project aimed at conducting a pre-invoicability study for the manufacture and marketing of CO2 stun booths, as an alternative to pig pre-encryption at profit plants in Colombia. This study was carried out that has a quantitative and qualitative research methodology in a descriptive w...
- Autores:
-
Prada Rodriguez, Flor Edith
Trujillo Calderón, John Alexander
- Tipo de recurso:
- Trabajo de grado de pregrado
- Fecha de publicación:
- 2021
- Institución:
- Universidad Antonio Nariño
- Repositorio:
- Repositorio UAN
- Idioma:
- spa
- OAI Identifier:
- oai:repositorio.uan.edu.co:123456789/5064
- Acceso en línea:
- http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/5064
- Palabra clave:
- Cabina de aturdimiento
CO2
faenado
innovación
plantas de beneficio
porcino
presacrificio
viabilidad
Stun booth
CO2
slaughtered
innovation
profit plants
pig
pre-encryption
viability
- Rights
- openAccess
- License
- Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
id |
UAntonioN2_3c7d7b8193bb547351c844cdb37c7dbd |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:repositorio.uan.edu.co:123456789/5064 |
network_acronym_str |
UAntonioN2 |
network_name_str |
Repositorio UAN |
repository_id_str |
|
dc.title.es_ES.fl_str_mv |
Estudio de prefactibilidad para fabricación y comercialización de cabinas para aturdimiento de porcinos |
title |
Estudio de prefactibilidad para fabricación y comercialización de cabinas para aturdimiento de porcinos |
spellingShingle |
Estudio de prefactibilidad para fabricación y comercialización de cabinas para aturdimiento de porcinos Cabina de aturdimiento CO2 faenado innovación plantas de beneficio porcino presacrificio viabilidad Stun booth CO2 slaughtered innovation profit plants pig pre-encryption viability |
title_short |
Estudio de prefactibilidad para fabricación y comercialización de cabinas para aturdimiento de porcinos |
title_full |
Estudio de prefactibilidad para fabricación y comercialización de cabinas para aturdimiento de porcinos |
title_fullStr |
Estudio de prefactibilidad para fabricación y comercialización de cabinas para aturdimiento de porcinos |
title_full_unstemmed |
Estudio de prefactibilidad para fabricación y comercialización de cabinas para aturdimiento de porcinos |
title_sort |
Estudio de prefactibilidad para fabricación y comercialización de cabinas para aturdimiento de porcinos |
dc.creator.fl_str_mv |
Prada Rodriguez, Flor Edith Trujillo Calderón, John Alexander |
dc.contributor.advisor.spa.fl_str_mv |
Mendoza Patiño, Diego Ernesto |
dc.contributor.author.spa.fl_str_mv |
Prada Rodriguez, Flor Edith Trujillo Calderón, John Alexander |
dc.subject.es_ES.fl_str_mv |
Cabina de aturdimiento CO2 faenado innovación plantas de beneficio porcino presacrificio viabilidad |
topic |
Cabina de aturdimiento CO2 faenado innovación plantas de beneficio porcino presacrificio viabilidad Stun booth CO2 slaughtered innovation profit plants pig pre-encryption viability |
dc.subject.keyword.es_ES.fl_str_mv |
Stun booth CO2 slaughtered innovation profit plants pig pre-encryption viability |
description |
With this grade project aimed at conducting a pre-invoicability study for the manufacture and marketing of CO2 stun booths, as an alternative to pig pre-encryption at profit plants in Colombia. This study was carried out that has a quantitative and qualitative research methodology in a descriptive way, applying the knowledge acquired during the development of the Industrial Engineering program of the Antonio Nariño University, Bogota, Colombia. Based on the above, a technical questionnaire applied to a customer prospect located in the city of Bogota was designed to validate and explore the possibility of project feasibility, document and have the necessary information to determine that the solution comply the need of the target pig benefit plant market, and that the project is sustainable over time. |
publishDate |
2021 |
dc.date.accessioned.none.fl_str_mv |
2021-10-19T16:33:06Z |
dc.date.available.none.fl_str_mv |
2021-10-19T16:33:06Z |
dc.date.issued.spa.fl_str_mv |
2021-07-01 |
dc.type.spa.fl_str_mv |
Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización) |
dc.type.coar.spa.fl_str_mv |
http://purl.org/coar/resource_type/c_7a1f |
dc.type.coarversion.none.fl_str_mv |
http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |
format |
http://purl.org/coar/resource_type/c_7a1f |
dc.identifier.uri.none.fl_str_mv |
http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/5064 |
dc.identifier.bibliographicCitation.spa.fl_str_mv |
Acevedo-Giraldo. J. D.. Romero. M. H.. & Sánchez. J. A. (2016). Efectividad de dos Métodos de Aturdimiento de Cerdos: Electronarcosis de Tres Puntos y Narcosis con CO2. Revista de Investigaciones Veterinarias del Perú. Aguilera-Arango. E.. Ramirez-Necoechea . R.. Mota-Rojas . D.. Roldan- Santiago . P.. BecerrilHerrera. M.. & Alonso-Spilsbury. M. (2015). Effect of the stunning method on the physiometabolic profile of hogs sacrificed at three different abattoirs. Revista Cientifica. Facultad de Ciencias Veterinarias. Universidad del Zulia. 412-419. Alvalez. D.. Garrido. M.. Bañon. S.. & Laencina. J. (2005). Bienestar Animal y calidad de la Carne de Canal Porcina Segunel. Tecnología de los Alimentos. Nutrición y Bromatología. Facultad de Veterinaria. Universidad de Murcia. 77-85. Animal. O. M. (08 de JULIO de 2019). OIE. Obtenido de OIE: https://www.oie.int Arias. F. G. (2006). El proyecto de Investigación. Introducción a la metodología científica. Caracas: Episteme Atkinson. S.. Velarde. A.. Llonch. P.. & Algers. B. (212). Assessing pig welfare at stunning in Swedish commercial abattoirs using CO2 group-stun methods. Universities Federation for Animal Welfare. 487-495. Becerril-Herrera. M.. Alonso-Spilsbury. M.. Lemus-Flores. C.. Guerrero-Legarreta. I.. OlmosHernández . A.. Ramírez-Necoechea . R.. & Mota-Rojas. D. (2009). CO2 Stunning may compromise swine welfare compared with electrical stunning. Meat Science. 233-237 Castrillon H.. W. E.. Fernández S. . J. A.. & Restrepo B. . L. F. (2005). Determinación de carne pse (pálida. suave y exudativa) en canales de cerdo. Vitae. 23-28. Channon. H.. Payne. A.. & Warner. R. (2002). Comparison of CO2 stunning with manual electrical stunning (50 Hz) of pigs on carcass and meat quality. Ciencia de la carne. 63- 68. Chávez Cabrera. D.. & Sosa Saavedra. J. R. (11 de 10 de 2016). Estudio de prefactibilidad técnico-ecnonómico para la instalación de una planta faenadora de porcinos. Obtenido de Universidad Nacional Pedro Ruiz Gallo: http://repositorio.unprg.edu.pe/ |
dc.identifier.instname.spa.fl_str_mv |
instname:Universidad Antonio Nariño |
dc.identifier.reponame.spa.fl_str_mv |
reponame:Repositorio Institucional UAN |
dc.identifier.repourl.spa.fl_str_mv |
repourl:https://repositorio.uan.edu.co/ |
url |
http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/5064 |
identifier_str_mv |
Acevedo-Giraldo. J. D.. Romero. M. H.. & Sánchez. J. A. (2016). Efectividad de dos Métodos de Aturdimiento de Cerdos: Electronarcosis de Tres Puntos y Narcosis con CO2. Revista de Investigaciones Veterinarias del Perú. Aguilera-Arango. E.. Ramirez-Necoechea . R.. Mota-Rojas . D.. Roldan- Santiago . P.. BecerrilHerrera. M.. & Alonso-Spilsbury. M. (2015). Effect of the stunning method on the physiometabolic profile of hogs sacrificed at three different abattoirs. Revista Cientifica. Facultad de Ciencias Veterinarias. Universidad del Zulia. 412-419. Alvalez. D.. Garrido. M.. Bañon. S.. & Laencina. J. (2005). Bienestar Animal y calidad de la Carne de Canal Porcina Segunel. Tecnología de los Alimentos. Nutrición y Bromatología. Facultad de Veterinaria. Universidad de Murcia. 77-85. Animal. O. M. (08 de JULIO de 2019). OIE. Obtenido de OIE: https://www.oie.int Arias. F. G. (2006). El proyecto de Investigación. Introducción a la metodología científica. Caracas: Episteme Atkinson. S.. Velarde. A.. Llonch. P.. & Algers. B. (212). Assessing pig welfare at stunning in Swedish commercial abattoirs using CO2 group-stun methods. Universities Federation for Animal Welfare. 487-495. Becerril-Herrera. M.. Alonso-Spilsbury. M.. Lemus-Flores. C.. Guerrero-Legarreta. I.. OlmosHernández . A.. Ramírez-Necoechea . R.. & Mota-Rojas. D. (2009). CO2 Stunning may compromise swine welfare compared with electrical stunning. Meat Science. 233-237 Castrillon H.. W. E.. Fernández S. . J. A.. & Restrepo B. . L. F. (2005). Determinación de carne pse (pálida. suave y exudativa) en canales de cerdo. Vitae. 23-28. Channon. H.. Payne. A.. & Warner. R. (2002). Comparison of CO2 stunning with manual electrical stunning (50 Hz) of pigs on carcass and meat quality. Ciencia de la carne. 63- 68. Chávez Cabrera. D.. & Sosa Saavedra. J. R. (11 de 10 de 2016). Estudio de prefactibilidad técnico-ecnonómico para la instalación de una planta faenadora de porcinos. Obtenido de Universidad Nacional Pedro Ruiz Gallo: http://repositorio.unprg.edu.pe/ instname:Universidad Antonio Nariño reponame:Repositorio Institucional UAN repourl:https://repositorio.uan.edu.co/ |
dc.language.iso.spa.fl_str_mv |
spa |
language |
spa |
dc.rights.none.fl_str_mv |
Acceso abierto |
dc.rights.license.spa.fl_str_mv |
Attribution 4.0 International (CC BY 4.0) |
dc.rights.uri.spa.fl_str_mv |
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ |
dc.rights.accessrights.spa.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.rights.coar.spa.fl_str_mv |
http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 |
rights_invalid_str_mv |
Attribution 4.0 International (CC BY 4.0) Acceso abierto https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.publisher.spa.fl_str_mv |
Universidad Antonio Nariño |
dc.publisher.program.spa.fl_str_mv |
Ingeniería Industrial |
dc.publisher.faculty.spa.fl_str_mv |
Facultad de Ingeniería Industrial |
dc.publisher.campus.spa.fl_str_mv |
Bogotá - Sur |
institution |
Universidad Antonio Nariño |
bitstream.url.fl_str_mv |
https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/13c3c6d5-5197-45ab-b62b-eaff37b2b083/download https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/b30cbf3f-ab3d-4e7e-8c7e-c3914bb89bfd/download https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/728d04c7-95aa-4be6-a5d2-4cc11c48f979/download https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/076a17dc-3772-4a4b-a702-058dd337b561/download https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/1fc3397e-8105-496d-a230-723f4fbc7377/download https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/2adad054-f201-4453-adb0-a03feb0b5a9e/download https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/9d4cd0c7-858f-4911-b5ae-fca97fa61c2f/download https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/8ee748e6-8546-4d0d-be96-a04f5755a25b/download https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/7766ce0c-b54e-4b3f-9695-c4da6bc18ba6/download https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/ab9de9aa-0b44-4735-935c-fb5dc36a1f05/download https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/8a7504b8-41b7-4b17-b00c-b7c9eb5b2d3c/download https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/4b8ce64c-bf8c-4422-9be6-0ecf24e4b114/download https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/895d2547-8ef4-443f-9ee6-ae7f277a7b5c/download |
bitstream.checksum.fl_str_mv |
d05f231085ab67a7f35d6cacf9a27ccc 7f1065abadf6f7b5392669a0c7db562c a6eeca6d0ce2a4d03adf6e9989f3b8bf 1ad1019b9ead90da5ceba2e95694b11a 5d8c4c0728510640617c1c945ea75215 2b2ab6ec8a6a222739b9c0e57c635c2e c3b2cdca800aa01c6175488b1291697a 3f400fd17818ac312491b7992ef254b6 ff4c8ff01d544500ea4bfea43e6108c1 72ed225ac1f0cb8773b965ae2675786f 6e56d06fff4c23b4f24d935f2cca3ce9 e94a4916edff1d61d7ca6b5b6ca2f757 f3e0f3ce3318b0f10e77c2b927a77268 |
bitstream.checksumAlgorithm.fl_str_mv |
MD5 MD5 MD5 MD5 MD5 MD5 MD5 MD5 MD5 MD5 MD5 MD5 MD5 |
repository.name.fl_str_mv |
Repositorio Institucional UAN |
repository.mail.fl_str_mv |
alertas.repositorio@uan.edu.co |
_version_ |
1814300415292866560 |
spelling |
Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)Acceso abiertohttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/info:eu-repo/semantics/openAccesshttp://purl.org/coar/access_right/c_abf2Mendoza Patiño, Diego ErnestoPrada Rodriguez, Flor EdithTrujillo Calderón, John Alexander10411624170204115296422021-10-19T16:33:06Z2021-10-19T16:33:06Z2021-07-01http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/5064Acevedo-Giraldo. J. D.. Romero. M. H.. & Sánchez. J. A. (2016). Efectividad de dos Métodos de Aturdimiento de Cerdos: Electronarcosis de Tres Puntos y Narcosis con CO2. Revista de Investigaciones Veterinarias del Perú.Aguilera-Arango. E.. Ramirez-Necoechea . R.. Mota-Rojas . D.. Roldan- Santiago . P.. BecerrilHerrera. M.. & Alonso-Spilsbury. M. (2015). Effect of the stunning method on the physiometabolic profile of hogs sacrificed at three different abattoirs. Revista Cientifica. Facultad de Ciencias Veterinarias. Universidad del Zulia. 412-419.Alvalez. D.. Garrido. M.. Bañon. S.. & Laencina. J. (2005). Bienestar Animal y calidad de la Carne de Canal Porcina Segunel. Tecnología de los Alimentos. Nutrición y Bromatología. Facultad de Veterinaria. Universidad de Murcia. 77-85.Animal. O. M. (08 de JULIO de 2019). OIE. Obtenido de OIE: https://www.oie.intArias. F. G. (2006). El proyecto de Investigación. Introducción a la metodología científica. Caracas: EpistemeAtkinson. S.. Velarde. A.. Llonch. P.. & Algers. B. (212). Assessing pig welfare at stunning in Swedish commercial abattoirs using CO2 group-stun methods. Universities Federation for Animal Welfare. 487-495.Becerril-Herrera. M.. Alonso-Spilsbury. M.. Lemus-Flores. C.. Guerrero-Legarreta. I.. OlmosHernández . A.. Ramírez-Necoechea . R.. & Mota-Rojas. D. (2009). CO2 Stunning may compromise swine welfare compared with electrical stunning. Meat Science. 233-237Castrillon H.. W. E.. Fernández S. . J. A.. & Restrepo B. . L. F. (2005). Determinación de carne pse (pálida. suave y exudativa) en canales de cerdo. Vitae. 23-28.Channon. H.. Payne. A.. & Warner. R. (2002). Comparison of CO2 stunning with manual electrical stunning (50 Hz) of pigs on carcass and meat quality. Ciencia de la carne. 63- 68.Chávez Cabrera. D.. & Sosa Saavedra. J. R. (11 de 10 de 2016). Estudio de prefactibilidad técnico-ecnonómico para la instalación de una planta faenadora de porcinos. Obtenido de Universidad Nacional Pedro Ruiz Gallo: http://repositorio.unprg.edu.pe/instname:Universidad Antonio Nariñoreponame:Repositorio Institucional UANrepourl:https://repositorio.uan.edu.co/With this grade project aimed at conducting a pre-invoicability study for the manufacture and marketing of CO2 stun booths, as an alternative to pig pre-encryption at profit plants in Colombia. This study was carried out that has a quantitative and qualitative research methodology in a descriptive way, applying the knowledge acquired during the development of the Industrial Engineering program of the Antonio Nariño University, Bogota, Colombia. Based on the above, a technical questionnaire applied to a customer prospect located in the city of Bogota was designed to validate and explore the possibility of project feasibility, document and have the necessary information to determine that the solution comply the need of the target pig benefit plant market, and that the project is sustainable over time.Con el presente proyecto de grado que tuvo como finalidad, el realizar un estudio de prefactibilidad para la fabricación y comercialización de cabinas de aturdimiento con CO2, como alternativa de presacrificio de porcinos en plantas de beneficio en Colombia. Se realizó este estudio que cuenta con una metodología de investigación de tipo cuantitativo y cualitativo de modo descriptivo, aplicando los conocimientos adquiridos durante el desarrollo del programa de Ingeniería Industrial de la Universidad Antonio Nariño, Bogotá, Colombia. Con base en lo anterior, se diseñó un cuestionario técnico aplicado a un prospecto cliente ubicado en la ciudad de Bogotá, para validar y explorar la posibilidad de la viabilidad del proyecto, documentar y tener la información necesaria para determinar que la solución cubre la necesidad del mercado objetivo de plantas de beneficio de porcinos, y que el proyecto es sostenible y sustentable en el tiempo.Ingeniero(a) IndustrialPregradoPresencialspaUniversidad Antonio NariñoIngeniería IndustrialFacultad de Ingeniería IndustrialBogotá - SurCabina de aturdimientoCO2faenadoinnovaciónplantas de beneficioporcinopresacrificioviabilidadStun boothCO2slaughteredinnovationprofit plantspigpre-encryptionviabilityEstudio de prefactibilidad para fabricación y comercialización de cabinas para aturdimiento de porcinosTrabajo de grado (Pregrado y/o Especialización)http://purl.org/coar/resource_type/c_7a1fhttp://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85ORIGINAL2021Flor Edith Prada Rodríguez.pdf2021Flor Edith Prada Rodríguez.pdfProyecto Finalapplication/pdf1548236https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/13c3c6d5-5197-45ab-b62b-eaff37b2b083/downloadd05f231085ab67a7f35d6cacf9a27cccMD512021Formato de Autorización.pdf2021Formato de Autorización.pdfAutorización de Autoresapplication/pdf643601https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/b30cbf3f-ab3d-4e7e-8c7e-c3914bb89bfd/download7f1065abadf6f7b5392669a0c7db562cMD522021Formato de Autorización.pdf2021Formato de Autorización.pdfAutorización de Autoresapplication/pdf739851https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/728d04c7-95aa-4be6-a5d2-4cc11c48f979/downloada6eeca6d0ce2a4d03adf6e9989f3b8bfMD532021Acta.pdf2021Acta.pdfActa Sustentaciónapplication/pdf526393https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/076a17dc-3772-4a4b-a702-058dd337b561/download1ad1019b9ead90da5ceba2e95694b11aMD542021Acta.pdf2021Acta.pdfActa Sustentaciónapplication/pdf511627https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/1fc3397e-8105-496d-a230-723f4fbc7377/download5d8c4c0728510640617c1c945ea75215MD55CC-LICENSElicense_rdflicense_rdfapplication/rdf+xml; charset=utf-8914https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/2adad054-f201-4453-adb0-a03feb0b5a9e/download2b2ab6ec8a6a222739b9c0e57c635c2eMD56LICENSElicense.txtlicense.txttext/plain; charset=utf-83747https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/9d4cd0c7-858f-4911-b5ae-fca97fa61c2f/downloadc3b2cdca800aa01c6175488b1291697aMD57TEXT2021Flor Edith Prada Rodríguez.pdf.txt2021Flor Edith Prada Rodríguez.pdf.txtExtracted texttext/plain101209https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/8ee748e6-8546-4d0d-be96-a04f5755a25b/download3f400fd17818ac312491b7992ef254b6MD582021Formato de Autorización.pdf.txt2021Formato de Autorización.pdf.txtExtracted texttext/plain4https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/7766ce0c-b54e-4b3f-9695-c4da6bc18ba6/downloadff4c8ff01d544500ea4bfea43e6108c1MD5102021Acta.pdf.txt2021Acta.pdf.txtExtracted texttext/plain1289https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/ab9de9aa-0b44-4735-935c-fb5dc36a1f05/download72ed225ac1f0cb8773b965ae2675786fMD512THUMBNAIL2021Flor Edith Prada Rodríguez.pdf.jpg2021Flor Edith Prada Rodríguez.pdf.jpgGenerated Thumbnailimage/jpeg7983https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/8a7504b8-41b7-4b17-b00c-b7c9eb5b2d3c/download6e56d06fff4c23b4f24d935f2cca3ce9MD592021Formato de Autorización.pdf.jpg2021Formato de Autorización.pdf.jpgGenerated Thumbnailimage/jpeg16497https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/4b8ce64c-bf8c-4422-9be6-0ecf24e4b114/downloade94a4916edff1d61d7ca6b5b6ca2f757MD5112021Acta.pdf.jpg2021Acta.pdf.jpgGenerated Thumbnailimage/jpeg9490https://repositorio.uan.edu.co/bitstreams/895d2547-8ef4-443f-9ee6-ae7f277a7b5c/downloadf3e0f3ce3318b0f10e77c2b927a77268MD513123456789/5064oai:repositorio.uan.edu.co:123456789/50642024-10-09 23:14:38.407https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/Acceso abiertoopen.accesshttps://repositorio.uan.edu.coRepositorio Institucional UANalertas.repositorio@uan.edu.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 |