Análisis de estrategias de marketing internacional en franquicias con menú saludable del norte de Barranquilla
Franchises are the fastest-growing business organizations in Barranquilla, especially those for food marketing and, to a greater extent, fast food restaurants (Conde, 2011). The purpose of this research was to analyze international marketing strategies in franchises with a healthy menu in northern B...
- Autores:
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Montero Guerrero, María Angélica
Álvarez Diaz, Raiza Yalid
- Tipo de recurso:
- Fecha de publicación:
- 2020
- Institución:
- Corporación Universidad de la Costa
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Franchises are the fastest-growing business organizations in Barranquilla, especially those for food marketing and, to a greater extent, fast food restaurants (Conde, 2011). The purpose of this research was to analyze international marketing strategies in franchises with a healthy menu in northern Barranquilla, Colombia. For this, a quantitative, non-experimental, transectional and descriptive approach was used; The population was limited to 34 franchises. As a result, growth in sales and geographic expansion of franchises of this type were corroborated, and strategies used by them were found in accordance with international marketing mix. Finally, it was concluded that the majority of franchises with a healthy menu in northern Barranquilla implemented market penetration strategies to increase their participation within it and applied new market development strategies to sell current products in other markets, as well as strategies of developing new products to improve their performance in today's markets. However, they did not employ diversification strategies. |
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Becerra Rodríguez, AlandMontero Guerrero, María AngélicaÁlvarez Diaz, Raiza Yalid2020-06-30T16:41:05Z2020-06-30T16:41:05Z2020https://hdl.handle.net/11323/6431Corporación Universidad de la CostaREDICUC - Repositorio CUChttps://repositorio.cuc.edu.co/Franchises are the fastest-growing business organizations in Barranquilla, especially those for food marketing and, to a greater extent, fast food restaurants (Conde, 2011). The purpose of this research was to analyze international marketing strategies in franchises with a healthy menu in northern Barranquilla, Colombia. For this, a quantitative, non-experimental, transectional and descriptive approach was used; The population was limited to 34 franchises. As a result, growth in sales and geographic expansion of franchises of this type were corroborated, and strategies used by them were found in accordance with international marketing mix. Finally, it was concluded that the majority of franchises with a healthy menu in northern Barranquilla implemented market penetration strategies to increase their participation within it and applied new market development strategies to sell current products in other markets, as well as strategies of developing new products to improve their performance in today's markets. However, they did not employ diversification strategies.Las franquicias son las organizaciones empresariales de mayor crecimiento en Barranquilla, especialmente las de comercialización de alimentos y en mayor medida los restaurantes de comidas rápidas (Conde, 2011). Esta investigación tuvo como propósito analizar las estrategias de marketing internacional en franquicias con menú saludable del norte de Barranquilla, Colombia. Para ello fue usado un enfoque cuantitativo, no experimental, transeccional y descriptivo; la población se limitó a 34 franquicias. Como resultado se corroboró el crecimiento en ventas y la expansión geográfica de las franquicias de este tipo, y se hallaron estrategias usadas por éstas de acuerdo con el marketing mix internacional. Finalmente, se concluyó que la mayoría de las franquicias con menú saludable del norte de Barranquilla implementaron estrategias de penetración de mercados para incrementar su participación dentro del mismo y aplicaron estrategias de desarrollo de nuevos mercados para vender los productos actuales en otros mercados, así como estrategias de desarrollo de nuevos productos para mejorar su desempeño en los mercados actuales. Sin embargo, no emplearon estrategias de diversificación.Montero Guerrero, María AngélicaÁlvarez Diaz, Raiza YalidspaUniversidad de la CostaMaestría en AdministraciónAttribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 Internationalhttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/info:eu-repo/semantics/openAccesshttp://purl.org/coar/access_right/c_abf2StrategyInternational marketingFranchiseHealthy foodEstrategiaMarketing internacionalFranquiciaComida saludableAnálisis de estrategias de marketing internacional en franquicias con menú saludable del norte de BarranquillaTrabajo de grado - MaestríaTextinfo:eu-repo/semantics/masterThesishttp://purl.org/redcol/resource_type/TMinfo:eu-repo/semantics/acceptedVersionAAMF. (Septiembre de 2015). Asociación Argentina de Marcas y Franquicias (AAMF). Obtenido de www.aamf.com.ar: http://www.aamf.com.ar/Informe-Franquicias-2015.pdfAAMF. (18 de Julio de 2017). Asociación Argentina de Marcas y Franquicias (AAMF). 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