Hidrólisis enzimática de almidón

This paper reviews the scientific advances that have been made regarding the understanding of the phenomenon of partial hydrolysis of the starch, using the enzyme Glucoamylase from Aspergillus niger and taking into account that this enzyme; at a structural level has a double (SBD, starch binding dom...

Full description

Autores:
Tipo de recurso:
Fecha de publicación:
2017
Institución:
Universidad de América
Repositorio:
Lumieres
Idioma:
spa
OAI Identifier:
oai:repository.uamerica.edu.co:20.500.11839/6220
Acceso en línea:
https://doi.org/10.29097/2011-639X.70
Palabra clave:
Almidón
Hidrólisis enzimática
Starch
Enzymatic hydrolysis
Rights
License
Atribución – No comercial - Sin Derivar
id Lumieres_2f3feefeb4688bf2eae3aa5bb11f9d19
oai_identifier_str oai:repository.uamerica.edu.co:20.500.11839/6220
network_acronym_str Lumieres
network_name_str Lumieres
repository_id_str
spelling Hidrólisis enzimática de almidónEnzymatic hydrolysis of starchAlmidónHidrólisis enzimáticaStarchEnzymatic hydrolysisThis paper reviews the scientific advances that have been made regarding the understanding of the phenomenon of partial hydrolysis of the starch, using the enzyme Glucoamylase from Aspergillus niger and taking into account that this enzyme; at a structural level has a double (SBD, starch binding domain) binding domain, allowing, on the one hand, its inactivation, and, on the other hand, argues in a starch substrate catalytic activity. The interest of this review, along with the evidence of an empirical model obtained from experimentation and observation after the use of the experimental data in the partial hydrolysis of starch of quinoa, the scope of this review aims to establish major progress made around the establishment of the kinetics of the reaction of enzyme-amylose in starch substrates. However, it is important to clarify that this review does not show what corresponds to the process of enzymatic inactivation and what is related to the enzyme-amylose molecular interaction either.Este artículo revisa los avances científicos que se han realizado respecto a la comprensión del fenómeno de hidrolisis parcial del almidón, empleando la enzima glucoamilasa de Aspergillus niger y teniendo en cuenta que esta enzima a nivel estructural tiene un doble dominio de unión (SBD, starch binding domain) que permite, por un lado, su inactivación, y, por el otro, argumentar teóricamente la actividad catalítica en un sustrato amiláceo. El interés de esta revisión, junto a las evidencias de un modelo empírico obtenido a partir de la experimentación y observación y luego del empleo de los datos experimentales en la hidrólisis parcial del almidón de quinua, es establecer los principales avances realizados alrededor del establecimiento de la cinética de la reacción enzima- amilosa en sustratos amiláceos. No obstante, es oportuno aclarar que en este artículo no se presenta lo correspondiente al proceso de inactivación enzimática, así como tampoco lo relacionado a la interacción molecular enzima-amilosa.Ediciones Universidad de América2017-10-02T17:51:25Z2017-10-02T17:51:25Z2017-04-25Articlehttp://purl.org/coar/resource_type/c_6501APA 7th - Bernal Bustos, C. R., Morales Fonseca, D. M., Cuellar García, L. M. Y Jaramillo Arevalo, S. (2017). Hidrólisis enzimática de almidón. Revista de Investigación, 10(1), 129-140. https://doi.org/10.29097/2011-639X.702011639Xhttps://doi.org/10.29097/2011-639X.70Atribución – No comercial - Sin Derivarhttp://purl.org/coar/access_right/c_abf2spaBernal Bustos, Claudio RaúlMorales Fonseca, Diana MilenaCuellar García, Laura MaríaJaramillo Arevalo, Sebastiánoai:repository.uamerica.edu.co:20.500.11839/62202020-09-02T14:53:44Z
dc.title.none.fl_str_mv Hidrólisis enzimática de almidón
Enzymatic hydrolysis of starch
title Hidrólisis enzimática de almidón
spellingShingle Hidrólisis enzimática de almidón
Almidón
Hidrólisis enzimática
Starch
Enzymatic hydrolysis
title_short Hidrólisis enzimática de almidón
title_full Hidrólisis enzimática de almidón
title_fullStr Hidrólisis enzimática de almidón
title_full_unstemmed Hidrólisis enzimática de almidón
title_sort Hidrólisis enzimática de almidón
dc.subject.none.fl_str_mv Almidón
Hidrólisis enzimática
Starch
Enzymatic hydrolysis
topic Almidón
Hidrólisis enzimática
Starch
Enzymatic hydrolysis
description This paper reviews the scientific advances that have been made regarding the understanding of the phenomenon of partial hydrolysis of the starch, using the enzyme Glucoamylase from Aspergillus niger and taking into account that this enzyme; at a structural level has a double (SBD, starch binding domain) binding domain, allowing, on the one hand, its inactivation, and, on the other hand, argues in a starch substrate catalytic activity. The interest of this review, along with the evidence of an empirical model obtained from experimentation and observation after the use of the experimental data in the partial hydrolysis of starch of quinoa, the scope of this review aims to establish major progress made around the establishment of the kinetics of the reaction of enzyme-amylose in starch substrates. However, it is important to clarify that this review does not show what corresponds to the process of enzymatic inactivation and what is related to the enzyme-amylose molecular interaction either.
publishDate 2017
dc.date.none.fl_str_mv 2017-10-02T17:51:25Z
2017-10-02T17:51:25Z
2017-04-25
dc.type.none.fl_str_mv Article
dc.type.coar.fl_str_mv http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
dc.identifier.none.fl_str_mv APA 7th - Bernal Bustos, C. R., Morales Fonseca, D. M., Cuellar García, L. M. Y Jaramillo Arevalo, S. (2017). Hidrólisis enzimática de almidón. Revista de Investigación, 10(1), 129-140. https://doi.org/10.29097/2011-639X.70
2011639X
https://doi.org/10.29097/2011-639X.70
identifier_str_mv APA 7th - Bernal Bustos, C. R., Morales Fonseca, D. M., Cuellar García, L. M. Y Jaramillo Arevalo, S. (2017). Hidrólisis enzimática de almidón. Revista de Investigación, 10(1), 129-140. https://doi.org/10.29097/2011-639X.70
2011639X
url https://doi.org/10.29097/2011-639X.70
dc.language.iso.fl_str_mv spa
language spa
dc.rights.none.fl_str_mv Atribución – No comercial - Sin Derivar
http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
rights_invalid_str_mv Atribución – No comercial - Sin Derivar
http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
dc.publisher.none.fl_str_mv Ediciones Universidad de América
publisher.none.fl_str_mv Ediciones Universidad de América
institution Universidad de América
repository.name.fl_str_mv
repository.mail.fl_str_mv
_version_ 1841553083133329408