Social innovation from value creation in high quality coffees in the department of Nariño
This book describes the history of Nariño coffe growing from the voice of actors and managers involved in the process of appropriating the coffe chain as a value chain in the municipality of La Union (department of Nariño, Colombia). It starts voice and has engaged in dialogue and participatory deci...
- Autores:
-
Arellano Rosero, Carolina
Narváez De La Rosa, Gustavo Adolfo; Universidad Cooperativa de Colombia
- Tipo de recurso:
- Book
- Fecha de publicación:
- 2016
- Institución:
- Universidad Cooperativa de Colombia
- Repositorio:
- Repositorio UCC
- Idioma:
- spa
- OAI Identifier:
- oai:repository.ucc.edu.co:20.500.12494/44129
- Acceso en línea:
- https://ediciones.ucc.edu.co/index.php/ucc/catalog/book/34
https://hdl.handle.net/20.500.12494/44129
- Palabra clave:
- management
organizations
human groups
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social management
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Social innovation from value creation in high quality coffees in the department of Nariño Innovación social a partir de la generación de valor en cafés de alta calidad en el departamento de Nariño Innovación social a partir de la generación de valor en cafés de alta calidad en el departamento de Nariño |
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This book describes the history of Nariño coffe growing from the voice of actors and managers involved in the process of appropriating the coffe chain as a value chain in the municipality of La Union (department of Nariño, Colombia). It starts voice and has engaged in dialogue and participatory decision scenarios motivated by the desire to give his production work a new status: entrepreneur. The strengthening processes in as-sociations supported by entities such as Fundacion Social and underpin this work. The book consists of six chapters that deal with the main socio-political and economic aspects of Nariño, and areas for improvement, as well as the background that en-abled the implementation of a roasting plant in La Union. This viable and sustainable job for farmers in Colombia. It is aimed at producers and managers of prioritized production chains in Nariño, research groups, entrepreneurs, departmental and municipal governments, scholars, scientists and students, and the general public interested in knowing in depth how social innovation processes are managed in the department of Nariño. |
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Arellano Rosero, CarolinaNarváez De La Rosa, Gustavo Adolfo; Universidad Cooperativa de Colombia2016-04-292022-03-01T20:25:13Z2022-03-01T20:25:13Zhttps://ediciones.ucc.edu.co/index.php/ucc/catalog/book/34https://hdl.handle.net/20.500.12494/44129This book describes the history of Nariño coffe growing from the voice of actors and managers involved in the process of appropriating the coffe chain as a value chain in the municipality of La Union (department of Nariño, Colombia). It starts voice and has engaged in dialogue and participatory decision scenarios motivated by the desire to give his production work a new status: entrepreneur. The strengthening processes in as-sociations supported by entities such as Fundacion Social and underpin this work. The book consists of six chapters that deal with the main socio-political and economic aspects of Nariño, and areas for improvement, as well as the background that en-abled the implementation of a roasting plant in La Union. This viable and sustainable job for farmers in Colombia. It is aimed at producers and managers of prioritized production chains in Nariño, research groups, entrepreneurs, departmental and municipal governments, scholars, scientists and students, and the general public interested in knowing in depth how social innovation processes are managed in the department of Nariño.Este libro describe la historia de la caficultura nariñense desde la voz de actores y getores que forman parte del proceso de apropiación de la cadena del café como cadena de valor en el municipio de La Unión (departamento de Nariño, Colombia). La obra parte desde el año 2004, momento en el cual el caficultor tiene voz activa y se involucra en escenarios de diálogo y decisión participativa, motivados por el afán de transformar su quehacer productor hacia un nuevo estatus: el de empresario. Los procesos de fortalecimiento en asociatividad apoyados por entidades como la Fundación Social y las concertaciones de las primeras alianzas son los principales hitos en los que se sustenta esta obra. Se compone de seis capítulos que hablan de los principales aspectos sociopolíticos y económicos del departamento de Nariño, su actual situación, aprendizajes, logros, dificultades y aspectos de mejora, como también de los antecedentes que permitieron la implementación de una planta de torrefacción en La Unión. La obra hace una contribución importante a la caficultura como forma de trabajo viable y sostenible para los agricultores en Colombia. Está dirigida a productores y gestores de las cadenas productivas priorizadas en Nariño, grupos de investigación, empresarios, gobierno departamental y municipal, académicos, científicos y estudiantes, y público en general interesado en conocer a fondo la forma como se gestan los procesos de innovación social en el departamento de Nariño.Digital (DA)spaEdiciones Universidad Cooperativa de ColombiaEdiciones Universidad Cooperativa de Colombiahttps://ediciones.ucc.edu.co/index.php/ucc/catalog/view/34/37/168https://ediciones.ucc.edu.co/index.php/ucc/catalog/view/34/37/171https://ediciones.ucc.edu.co/index.php/ucc/catalog/view/34/37/172https://ediciones.ucc.edu.co/index.php/ucc/catalog/view/34/37/173https://ediciones.ucc.edu.co/index.php/ucc/catalog/view/34/37/174https://ediciones.ucc.edu.co/index.php/ucc/catalog/view/34/37/175https://ediciones.ucc.edu.co/index.php/ucc/catalog/view/34/37/176https://ediciones.ucc.edu.co/index.php/ucc/catalog/view/34/37/177https://ediciones.ucc.edu.co/index.php/ucc/catalog/view/34/37/178https://ediciones.ucc.edu.co/index.php/ucc/catalog/view/34/37/179Ediciones Universidad Cooperativa de Colombia;Ediciones Universidad Cooperativa de Colombia;managementorganizationshuman groupscomplexitysocial managementdevelopinggestiónorganizacionescolectivos humanoscomplejidadgestión socialdesarrolloSocial innovation from value creation in high quality coffees in the department of NariñoInnovación social a partir de la generación de valor en cafés de alta calidad en el departamento de NariñoInnovación social a partir de la generación de valor en cafés de alta calidad en el departamento de NariñoLibrohttp://purl.org/coar/resource_type/c_2f33http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85info:eu-repo/semantics/bookinfo:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/openAccesshttp://purl.org/coar/access_right/c_abf2Publication20.500.12494/44129oai:repository.ucc.edu.co:20.500.12494/441292024-08-10 17:42:22.669metadata.onlyhttps://repository.ucc.edu.coRepositorio Institucional Universidad Cooperativa de Colombiabdigital@metabiblioteca.com |