Influencia de presión y tiempo en propiedades sensoriales, bromatológicas y microbiológicas en producto a base de berenjena (Solanum Melongena L)

Background: The eggplant (Solanum melongena) is a herbaceous plant of the family Solanaceae; It is greenish, black, purple, white, mottled purple, lilac or darker than usually rounded, pear-shaped or oval and length varied Objectives: The aim of this study was to evaluate the influence of pressure a...

Full description

Autores:
Baleta Medrano L.C.
González Cuello R.E.
Peña Florez, Ricardo
Tipo de recurso:
Article of journal
Fecha de publicación:
2016
Institución:
Universidad Cooperativa de Colombia
Repositorio:
Repositorio UCC
Idioma:
OAI Identifier:
oai:repository.ucc.edu.co:20.500.12494/42064
Acceso en línea:
https://doi.org/10.21501/23461780.3154
https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0716-10182016000400015
https://hdl.handle.net/20.500.12494/42064
Palabra clave:
Article
aubergine
bromatological property
microbiological property
nonhuman
parameters
pressure
sensorial property
time
Rights
closedAccess
License
http://purl.org/coar/access_right/c_14cb
id COOPER2_422dcc32df02da065474899f58f5960d
oai_identifier_str oai:repository.ucc.edu.co:20.500.12494/42064
network_acronym_str COOPER2
network_name_str Repositorio UCC
repository_id_str
spelling Baleta Medrano L.C.González Cuello R.E.Peña Florez, Ricardo2021-12-16T22:16:00Z2021-12-16T22:16:00Z2016https://doi.org/10.21501/23461780.3154https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0716-1018201600040001521452660https://hdl.handle.net/20.500.12494/42064Baleta LC,González RE,Peña R. Influencia de presión y tiempo en propiedades sensoriales, bromatológicas y microbiológicas en producto a base de berenjena (Solanum Melongena L). Vitae. 2016. 23. p. 483-486. .Background: The eggplant (Solanum melongena) is a herbaceous plant of the family Solanaceae; It is greenish, black, purple, white, mottled purple, lilac or darker than usually rounded, pear-shaped or oval and length varied Objectives: The aim of this study was to evaluate the influence of pressure and exposition time on sensorial, bromatological and microbiological properties of an Eggplant based product (Solanum melongena L). Methods: A factorial design 22 was employed, where factors were pressure (10 and 20 psi) and exposure time (5 and 10 min) at constant temperature. Bromatological, microbiological and sensorial analyzed were performed Resultsricardo.penaf@campusucc.edu.co486-483Universidad de AntioquiaArticleauberginebromatological propertymicrobiological propertynonhumanparameterspressuresensorial propertytimeInfluencia de presión y tiempo en propiedades sensoriales, bromatológicas y microbiológicas en producto a base de berenjena (Solanum Melongena L)Artículohttp://purl.org/coar/resource_type/c_6501http://purl.org/coar/resource_type/c_2df8fbb1http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85info:eu-repo/semantics/articlehttp://purl.org/redcol/resource_type/ARTinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionRevista VITAEinfo:eu-repo/semantics/closedAccesshttp://purl.org/coar/access_right/c_14cbPublication20.500.12494/42064oai:repository.ucc.edu.co:20.500.12494/420642024-08-20 16:22:55.917metadata.onlyhttps://repository.ucc.edu.coRepositorio Institucional Universidad Cooperativa de Colombiabdigital@metabiblioteca.com
dc.title.spa.fl_str_mv Influencia de presión y tiempo en propiedades sensoriales, bromatológicas y microbiológicas en producto a base de berenjena (Solanum Melongena L)
title Influencia de presión y tiempo en propiedades sensoriales, bromatológicas y microbiológicas en producto a base de berenjena (Solanum Melongena L)
spellingShingle Influencia de presión y tiempo en propiedades sensoriales, bromatológicas y microbiológicas en producto a base de berenjena (Solanum Melongena L)
Article
aubergine
bromatological property
microbiological property
nonhuman
parameters
pressure
sensorial property
time
title_short Influencia de presión y tiempo en propiedades sensoriales, bromatológicas y microbiológicas en producto a base de berenjena (Solanum Melongena L)
title_full Influencia de presión y tiempo en propiedades sensoriales, bromatológicas y microbiológicas en producto a base de berenjena (Solanum Melongena L)
title_fullStr Influencia de presión y tiempo en propiedades sensoriales, bromatológicas y microbiológicas en producto a base de berenjena (Solanum Melongena L)
title_full_unstemmed Influencia de presión y tiempo en propiedades sensoriales, bromatológicas y microbiológicas en producto a base de berenjena (Solanum Melongena L)
title_sort Influencia de presión y tiempo en propiedades sensoriales, bromatológicas y microbiológicas en producto a base de berenjena (Solanum Melongena L)
dc.creator.fl_str_mv Baleta Medrano L.C.
González Cuello R.E.
Peña Florez, Ricardo
dc.contributor.author.none.fl_str_mv Baleta Medrano L.C.
González Cuello R.E.
Peña Florez, Ricardo
dc.subject.spa.fl_str_mv Article
aubergine
bromatological property
microbiological property
nonhuman
parameters
pressure
sensorial property
time
topic Article
aubergine
bromatological property
microbiological property
nonhuman
parameters
pressure
sensorial property
time
description Background: The eggplant (Solanum melongena) is a herbaceous plant of the family Solanaceae; It is greenish, black, purple, white, mottled purple, lilac or darker than usually rounded, pear-shaped or oval and length varied Objectives: The aim of this study was to evaluate the influence of pressure and exposition time on sensorial, bromatological and microbiological properties of an Eggplant based product (Solanum melongena L). Methods: A factorial design 22 was employed, where factors were pressure (10 and 20 psi) and exposure time (5 and 10 min) at constant temperature. Bromatological, microbiological and sensorial analyzed were performed Results
publishDate 2016
dc.date.issued.none.fl_str_mv 2016
dc.date.accessioned.none.fl_str_mv 2021-12-16T22:16:00Z
dc.date.available.none.fl_str_mv 2021-12-16T22:16:00Z
dc.type.none.fl_str_mv Artículo
dc.type.coar.fl_str_mv http://purl.org/coar/resource_type/c_2df8fbb1
dc.type.coar.none.fl_str_mv http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
dc.type.coarversion.none.fl_str_mv http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
dc.type.driver.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
dc.type.redcol.none.fl_str_mv http://purl.org/redcol/resource_type/ART
dc.type.version.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/publishedVersion
format http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
status_str publishedVersion
dc.identifier.none.fl_str_mv https://doi.org/10.21501/23461780.3154
https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0716-10182016000400015
dc.identifier.issn.spa.fl_str_mv 21452660
dc.identifier.uri.none.fl_str_mv https://hdl.handle.net/20.500.12494/42064
dc.identifier.bibliographicCitation.spa.fl_str_mv Baleta LC,González RE,Peña R. Influencia de presión y tiempo en propiedades sensoriales, bromatológicas y microbiológicas en producto a base de berenjena (Solanum Melongena L). Vitae. 2016. 23. p. 483-486. .
url https://doi.org/10.21501/23461780.3154
https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0716-10182016000400015
https://hdl.handle.net/20.500.12494/42064
identifier_str_mv 21452660
Baleta LC,González RE,Peña R. Influencia de presión y tiempo en propiedades sensoriales, bromatológicas y microbiológicas en producto a base de berenjena (Solanum Melongena L). Vitae. 2016. 23. p. 483-486. .
dc.relation.ispartofjournal.spa.fl_str_mv Revista VITAE
dc.rights.accessrights.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/closedAccess
dc.rights.coar.none.fl_str_mv http://purl.org/coar/access_right/c_14cb
eu_rights_str_mv closedAccess
rights_invalid_str_mv http://purl.org/coar/access_right/c_14cb
dc.format.extent.spa.fl_str_mv 486-483
dc.publisher.spa.fl_str_mv Universidad de Antioquia
institution Universidad Cooperativa de Colombia
repository.name.fl_str_mv Repositorio Institucional Universidad Cooperativa de Colombia
repository.mail.fl_str_mv bdigital@metabiblioteca.com
_version_ 1814247304353284096